Παντεσπάνι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Η βάση για μία τούρτα είναι το παντεσπάνι. Πολλοί δεν δίνουν σημασία στο παντεσπάνι όσο θα έπρεπε γιατί δίνουν περισσότερη στην διακόσμηση και στο αποτέλεσμα της τούρτας.

Μεγάλο λάθος. Γιατί όπως στην μαγειρική που θέλουμε τα αγνά υλικά και αναζητούμε τα καλύτερα υλικά για να βγάλουμε το πιο κορυφαίο αποτέλεσμα πιάτου, έτσι και στην ζαχαροπλαστική μόνο όταν δίνουμε σημασία και φροντίδα στο κάθε τι, θα έχουμε το πιο νόστιμο αποτέλεσμα.

Για παντεσπάνι κακάο - Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

  • 250 γρ αυγά (περίπου 5 αυγά)
  • 130 γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 45 γρ αλεύρι μαλακό
  • 35 γρ κακάο
  • 40 γρ κόρν φλάουρ
  • 5 γρ μπέκιν πάουντερ

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2α υλικά και τα κοσκινίζουμε.
  3. Αποσύρουμε από το μίξερ και προσθέτουμε με την βοήθεια μιας μαρίζ τα δεύτερα υλικά και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις από κάτω προς τα πάνω.
  4. Βουτυρώνουμε τη φόρμα μας και προσθέτουμε το μείγμα μέσα.
  5. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά.
  • Εάν θέλουμε απλό παντεσπάνι αφαιρούμε το κακάο και προσθέτουμε 35 γρ αλεύρι
  • Να προσέξουμε να βάζουμε κοσκινισμένα πάντα το αλεύρι το μπέικιν και το κόρν φλάουρ
  • Μην ανοίξουμε τον φούρνο πριν τα 25 λεπτά
  • Είναι σημαντικό να μην καθυστερήσουμε το μείγμα από μίξερ στο φούρνο. Ώστε όταν ψηθεί να έχει τον αέρα αφρατέματος .

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!