Δροσερή σαλάτα παντζάρι, έτσι όπως δεν την έχετε ξανά φάει ποτέ. Μια δυναμωτική σαλάτα πλούσια σε αντιοξειδωτικά ,σε βιταμίνη C ,και σε πάρα πολλά οφέλη αφού το παντζάρι είναι ένας θησαυρός από θρεπτικά συστατικά, σε συνδυασμό με το καρότο και τα υπόλοιπα λαχανικά ,κάνουν μια σαλάτα αξεπέραστη!
Τα υλικά μας
- 3 καρότα καθαρισμένα
- 3 παντζάρια καθαρισμένα πλυμένα
- 3 κολοκυθάκια
- 80 γρ φέτα τριμμένη
- 3 κ σ χοντροσπασμένο καρύδι
- 3 κ σ ηλιόσπορους
- Για το ντρέσινγκ
- 50 γρ ελαιόλαδο
- 1 κ σ μέλι θυμαρίσιο
- 1 κ γ μουστάρδα
- 1 κ γ βαλσαμικό ξύδι
- Χυμός από ένα πορτοκάλι
- Και ξύσμα από ½ πορτοκάλι
- Αλάτι-λευκό πιπέρι
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα υλικά για το ντρέσινγκ.
- Ξεπλένουμε τα λαχανικά μας. Με την χοντρή οπή του τρίφτη μας χοντροκόβουμε το καρότο, το παντζάρι και το κολοκυθάκι μόνο το πράσινο μέρος.
- Ανακατεύουμε καλά, ρίχνουμε το ντρέσινγκ. Και σερβίρουμε ,ρίχνοντάς επάνω στην σαλάτα μας τριμμένη φέτα, καρύδι ,ηλιόσπορους, και ξύσμα πορτοκαλιού