Βελούδινη, αφράτη, ανάλαφρη, γευστική φάβα, για ορεκτικό που κερδίζει τις εντυπώσεις, με συνοδευτικό κρεμμυδάκια και ελαιόλαδο να απογειώσουν την γεύση.
Τα υλικά μας

- 500 γρ φάβα
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
- 1 ½ λ νερό
- ½ φλ ελαιόλαδο
- αλάτι
- άσπρο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, κάπαρη και ελιές
ή καραμελωμένα κρεμμύδια
ή πετιμέζι με καρύδια
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να ξανθύνουν(όχι να πάρουν σκούρο χρώμα)
- Προσθέτουμε την φάβα και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει γύρω στα 45- 50 λεπτά. Παρακολουθούμε την φάβα μας όσο βράζει να την ξαφρίζουμε.
- Όταν έχει πιεί τα νερά της και έχει σχεδόν λιώσει από μόνη της την αλατοπιπερώνουμε την τραβάμε από το μάτι και με το ραβδομπλέντερ την κάνουμε αλοιφή
- Σερβίρουμε αναλόγως την επιλογή μας και την γεύση μας.
