Παραδοσιακή φάβα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Βελούδινη, αφράτη, ανάλαφρη, γευστική φάβα, για ορεκτικό που κερδίζει τις εντυπώσεις, με συνοδευτικό κρεμμυδάκια και ελαιόλαδο να απογειώσουν την γεύση.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ φάβα
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
  • 1  ½ λ νερό
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • άσπρο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο, με λίγο ελαιόλαδο, λεμόνι, κάπαρη και ελιές

ή καραμελωμένα κρεμμύδια

ή πετιμέζι με καρύδια

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι και τα χοντροκομμένα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να ξανθύνουν(όχι να πάρουν σκούρο χρώμα)
  2. Προσθέτουμε την φάβα και το νερό και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει βράση. Μόλις βράσει χαμηλώνουμε την φωτιά και την αφήνουμε να σιγοβράσει γύρω στα 45- 50 λεπτά. Παρακολουθούμε την φάβα μας όσο βράζει να την ξαφρίζουμε.
  3. Όταν έχει πιεί τα νερά της και έχει σχεδόν λιώσει από μόνη της την αλατοπιπερώνουμε την τραβάμε από το μάτι και με το ραβδομπλέντερ την κάνουμε αλοιφή
  4. Σερβίρουμε αναλόγως την επιλογή μας και την γεύση μας.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n