Παραδοσιακοί κουραμπιέδες Κύμης

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Οι παραδοσιακοί κουραμπιέδες της Κύμης με το σχήμα που τους φτιάχνουν (δαχτυλάκια όπως τα λέω εγώ). Βήμα βήμα  η συνταγή από Κουμιώτισα νοικοκυρά την Σταυρούλα, όπως τους φτιάχνουν χρόνια…και η συνταγή πάει από γιαγιά σε εγγονή.

Τα υλικά μας

  • ½ κιλό άχνη
  • 250 γρ φυτίνη
  • 250 γρ βούτυρο φρέσκο (Ηπείρου, Κερκύρας κλπ)
  • 200 γρ ζάχαρη κρυσταλιζέ
  • 250 γρ αμύγδαλο χοντροκομμένο και καβουρδισμένο
  • 3 βανίλιες + 1 στην ζάχαρη άχνη (καψουλάκια)
  • 1 κιλό αλεύρι γοχ
  • Λίγο ανθόνερο

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε το βούτυρο να αφρατέψει μόνο του.
  2. Στην συνέχεια προσθέτουμε την ζάχαρη, τις βανίλιες τις 3, το αλεύρι, και στο τέλος το αμύγδαλο.
  3. Η ζύμη μας είναι στεγνή και τριφτή.
  4. Στην συνέχεια παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης στο χέρι μας και το σφίγγουμε μέσα στην παλάμη μας μέχρι να δημιουργήσουμε τα χαρακτηριστικά «δαχτυλάκια»
  5. Τα τοποθετούμε σε ταψί επάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 180ο για περίπου ‘ένα τέταρτο ( ανάλογα πόσο μεγάλοι είναι οι κουραμπιέδες μας)
  6. Το ψήσιμο τους είναι ελαφρύ χρώμα και όταν θα βγουν θα πρέπει να έχουν «ραγίσει» ώστε να μπει και η άχνη μέσα
  7. Όταν βγουν τους ραντίζουμε με ανθόνερο, και του πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη που έχουμε αναμίξει μέσα 1 βανίλια

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n