Πάστα Φλώρα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχη μυρωδάτη πάστα Φλώρα, υπέροχο γλυκάκι με τραγανό μπισκότο για τον καφέ, για κέρασμα, για τα παιδιά και με πρόταση δική μου αρωματική μαρμελάδα εσπεριδοειδών!

Η ζύμη αυτή δεν περιέχει αυγό ή κάτι άλλο ζωικό, οπότε μπορεί άνετα να τη φτιάξουμε σε μέρες νηστείας αλλά και να καταναλωθεί από vegetarian και vegan.

Εσείς μπορείτε να βάλετε όποια μαρμελάδα θα θελήσετε.

Τα υλικά μας για την ζύμη

  • 200 γρ βούτυρο φυτικό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 70 γρ ζάχαρη άχνη
  • 300 γρ αλεύρι μαλακό
  • Λίγη βανίλια

Διαδικασία

  1. Ανακατεύουμε το βούτυρο με την άχνη και την βανίλια μέχρι να τραβήξει το βούτυρο την άχνη.
  2. Προσθέτουμε το αλεύρι και το πλάθουμε μια μαλακή ζύμη.
  3. Ανοίγουμε με τον πλάστη την ζύμη μας περίπου 1 εκ πάχος και την στρώνουμε στο ταψί μας. (η δοσολογία είναι αρκετή για ένα ταψί 28 εκ. και για να βγάλει τα σχέδια επάνω)
  4. Με τα δάχτυλα μας εφαρμόζουμε το ζυμάρι μας γύρω γύρω στα πλαϊνά της ταρτιέρας.
  5. Απλώνουμε την μαρμελάδα σε όλη την επιφάνεια της ταρτιέρας.
  6. Με το ζυμαράκι που περίσσεψε ανοίγουμε φύλλο και φτιάχνουμε λωρίδες ή κορδονάκια και τα τοποθετούμε σταυρωτά επάνω στην μαρμελάδα μας. Εάν θέλουμε προσθέτουμε ξηρούς καρπούς που ταιριάζουν άψογα με την μαρμελάδα και προσθέτουν νοστιμιά.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει το γλυκάκι μας.

Καλή επιτυχία.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n