Παστουρμαδόπιτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολη αλμυρή πιτούλα που γίνεται μάνι-μάνι και την βάζουμε σε τιμητική θέση στο τραπέζι μας. Με τυράκι μέσα και ντοματούλα, πεντανόστιμη!!!!

Τα υλικά μας

  • 10 φέτες παστουρμά
  • 12 φέτες τυρί για τόστ
  • 3 ντομάτες μέτριες κομμένες σε φέτες (ξεφλουδισμένη)
  • 1 πακ φύλλο σφολιάτας
  • Ελαιόλαδο
  • Άσπρο και μαύρο σουσάμι για πασπάλισμα
  • Σως γιαουρτιού για σερβίρισμα (προαιρετικό)

Διαδικασία

  1. Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες μας και τις βουτάμε σε βραστό νερό για λίγα λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Στην συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες ροδέλες.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας ,αφαιρούμε το τσιμένι (την πάστα που έχει γύρω γύρω ο παστουρμάς).
  3. Παίρνουμε την σφολιάτα μας και την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί . στην συνέχεια στρώνουμε τις φέτες του τόστ. Από πάνω τοποθετούμε την ντοματούλα μας, και στο τέλος τοποθετούμε τον παστουρμά.
  4. Κλείνουμε από πάνω με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας, λαδώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Στην συνέχεια το χαράσσουμε και την βάζουμε στο φούρνο στους 180ο για 40’-45’ λεπτά.

-δεν την ξεζουμιάζω την ντομάτα μου. Την θέλω με τα ζουμάκια της για να δέσει με το τυρί και τον παστουρμά και να μην μου γίνει στεγνή

– μπορούμε να ψιλοκόψουμε τα υλικά μας (τυρί-παστουρμάς-ντομάτα) και να προσθέσουμε μέσα λιαστή ντομάτα και λίγο φιλέτο ελιάς. Γίνεται υπέροχο, γιατί μεγαλώνει την αίσθηση του παστουρμά και δίνει ένα τόνο πιο πικάντικο.

– μια άλλη εξίσου υπέροχη εκδοχή είναι να προσθέσουμε μέσα ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης ή να κάνουμε επάλειψη από πουρέ μελιτζάνας.

-μπορείτε να την φτιάξετε και με φύλλο κρούστας, εάν σας αρέσει το τραγανό φύλλο.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!