Εύκολη αλμυρή πιτούλα που γίνεται μάνι-μάνι και την βάζουμε σε τιμητική θέση στο τραπέζι μας. Με τυράκι μέσα και ντοματούλα, πεντανόστιμη!!!!
Τα υλικά μας
- 10 φέτες παστουρμά
- 12 φέτες τυρί για τόστ
- 3 ντομάτες μέτριες κομμένες σε φέτες (ξεφλουδισμένη)
- 1 πακ φύλλο σφολιάτας
- Ελαιόλαδο
- Άσπρο και μαύρο σουσάμι για πασπάλισμα
- Σως γιαουρτιού για σερβίρισμα (προαιρετικό)
Διαδικασία
- Χαράζουμε σταυρωτά τις ντομάτες μας και τις βουτάμε σε βραστό νερό για λίγα λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε. Στην συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες ροδέλες.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας ,αφαιρούμε το τσιμένι (την πάστα που έχει γύρω γύρω ο παστουρμάς).
- Παίρνουμε την σφολιάτα μας και την τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί . στην συνέχεια στρώνουμε τις φέτες του τόστ. Από πάνω τοποθετούμε την ντοματούλα μας, και στο τέλος τοποθετούμε τον παστουρμά.
- Κλείνουμε από πάνω με το τελευταίο φύλλο σφολιάτας, λαδώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Στην συνέχεια το χαράσσουμε και την βάζουμε στο φούρνο στους 180ο για 40’-45’ λεπτά.
-δεν την ξεζουμιάζω την ντομάτα μου. Την θέλω με τα ζουμάκια της για να δέσει με το τυρί και τον παστουρμά και να μην μου γίνει στεγνή
– μπορούμε να ψιλοκόψουμε τα υλικά μας (τυρί-παστουρμάς-ντομάτα) και να προσθέσουμε μέσα λιαστή ντομάτα και λίγο φιλέτο ελιάς. Γίνεται υπέροχο, γιατί μεγαλώνει την αίσθηση του παστουρμά και δίνει ένα τόνο πιο πικάντικο.
– μια άλλη εξίσου υπέροχη εκδοχή είναι να προσθέσουμε μέσα ψιλοκομμένη πιπεριά Φλωρίνης ή να κάνουμε επάλειψη από πουρέ μελιτζάνας.
-μπορείτε να την φτιάξετε και με φύλλο κρούστας, εάν σας αρέσει το τραγανό φύλλο.