Πασχαλινά κουλουράκια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Θυμάμαι την μαμά μου κάθε χρόνο να φτιάχνει κουλουράκια, και εγώ από δίπλα της να μου δίνει ζυμαράκι και να προσπαθώ να φτιάξω όμορφα κουλουράκια. Θυμάμαι που μου έλεγε το τραγουδάκι «πλάθω κουλουράκια, με τα δυο χεράκια , ο φούρνος θα τα ψήσει, το σπίτι θα μυρίσει!» …. Με την σειρά μου και εγώ στα παιδιά μου έκανα το ίδιο, και πάντα ο στόμφος …πήγαινε στη φράση ‘ΣΠΊΙΙΙΙΙΙΤΙΙΙΙ’ που την τονίζαμε και ανοίγαμε τα χέρια διάπλατα να δείξουμε  όλο το σπίτι. Αφράτα πασχαλινά κουλουράκια λοιπόν, παραδοσιακά, αρωματικά και πολύ νόστιμα γεμάτα μνήμες και εικόνες . Γίνονται εύκολα και γρήγορα, και φυσικά άμα τα φτιάξετε με τα παιδιά σας, να φτιάξετε και τα κουνελάκια  με την φουντωτή στρογγυλή ουρίτσα!!! Σας έχω εικόνες πως φτιάχνονται εύκολα. Στα παιδικά μου χρόνια …φυσικά ήταν τα πρώτα που έτρωγα, γιατί άλλο να τρως κλασικό κουλουράκι …και άλλο να τρως το κουνελάκι με τα αυτάκια και την στρογγυλή ουρίτσα. Τα παιδιά μας χρειάζονται εικόνες και μνήμες….

Τα υλικά μας

  • 250 γρ βούτυρο φρέσκο
  • 250 γρ βούτυρο απλό
  • 380 γρ άχνη ζάχαρη
  • 100 γρ γάλα
  • 1250 γρ αλεύρι γοχ
  • 35 γρ μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 2 κρόκους αυγών για επάλειψη.

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχει ρίχνουμε τα αυγά, το μπέικιν το γάλα και το ξύσμα. Στην συνέχεια αφού έχουμε κοσκινίσει το αλεύρι το ρίχνουμε μέσα στον χυλό και πλάθουμε μέχρι να γίνει μια ελαστική αφράτη ζύμη.
  2. Φτιάχνουμε το σχήμα των κουλουριών που θέλουμε και τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα. Χτυπάμε τους κρόκους και αλείφουμε από πάνω.
  3. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς κελσίου μέχρι να ροδίσουν.

Καλή επιτυχία!!!!!!!!!!!!!!!!!

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!