Πασχαλινά μπισκοτάκια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια από τις πιο ευχάριστες ασχολίες μέσα σε όλες τις ετοιμασίες του Πάσχα , είναι και τα μπισκοτάκια που τα φτιάχνουμε πάντα μαζί με τα παιδιά. Η μαμά να επιβλέπει και τα παιδιά να φτιάχνουν τα μικρά τους αριστουργήματα με ενθουσιασμό, φαντασία μεράκι και …φυσικά με ζαβολιές. Γιατί η ποσότητα από τα μπισκότα μέχρι να τελειώσει ο στολισμός με το γλάσσο, έχει λιγοστέψει. Υπέροχα τραγανά πολύ αρωματικά μπισκοτάκια, που πλημμυρίζει το σπίτι με τα μπαχαρικά του Πάσχα! Μαχλέπι, κακουλέ, και μαστίχα Χίου!!! Mετά την νηστεία, με τον καφέ το πρωινό της Κυριακής του Πάσχα ή στο τσιμπιτό. Υπέροχα στολίζουν τις πιατέλες μας μαζί με τα τσουρέκια μας, τα κουλουράκια μας ή και περνώντας κορδέλα να στολίσουμε γιατί όχι το σπίτι μας!!!!

Τα υλικά μας

  • 550 γρ αλεύρι γοχ
  • 250 γρ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 125 γρ βούτυρο
  • 2 κ γ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κ γ μαχλέπι
  • ½ κγ κακουλέ
  • ½ κγ μαστίχα χίου
  • Μια πρέζα αλάτι.

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΣΟ

  • 440 γρ άχνη
  • 4 κ σ γάλα
  • ½ κ γ βανίλια υγρή ή 1 τμχ βανίλια
  • Χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • Επίσης θα χρειαστούμε κουπάτ και λαδόκολλα.

Διαδικασία

  1. Χτυπάμε στο μίξερ μας το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν (θα ασπρίσουν). Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ασπράδια , χτυπάμε πολύ καλά και έπειτα τους κρόκους.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μας και το προσθέτουμε σιγά σιγά , και μετά τα μπαχαρικά μας.
  3. Αφήνουμε στο ψυγείο την ζύμη μας να ξεκουραστεί σκεπασμένη με μεμβράνη. Όσο ξεκουράζετε φτιάχνουμε το γλάσσο
  4. Σε ένα μπολ βάζουμε την άχνη και το γάλα με την βανίλια και στην αρχή χτυπάμε αργά για να ενσωματωθούν τα υλικά και έπειτα χτυπάμε στην γρήγορη ταχύτητα. Χωρίζουμε το γλάσσο μας σε μπολάκια ανάλογα με τα χρώματα που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε.
  5. Στην συνέχεια παίρνουμε το ζυμάρι μας και το ανοίγουμε στον πάγκο μας 0.5 cm , ενώ βάζουμε το φούρνο να προ θερμανθεί στους 180ο βαθμούς. Παίρνουμε τα κουπάτ μας και κόβουμε σε ότι σχήμα επιθυμούμε. Τα μεταφέρουμε στο ταψί επάνω σε λαδόκολλα. Τα  ψήνουμε μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρωματάκι.
  6. Όταν ψηθούν τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Βάζουμε το κάθε χρώμα σε χωνάκι που φτιάχνουμε μόνη μας με λαδόκολλα, και στολίζουμε τα μπισκοτάκια μας.
  • Τα μπισκοτάκια μας επειδή είναι λεπτά δεν τα αφήνουμε πολύ ώρα στο φούρνο. Τα παρακολουθούμε.
  • Εάν δεν έχουμε κουπάτ , μπορούμε να σχεδιάσουμε σε λαδόκολλα την φιγούρα που θέλουμε και να την κόψουμε. Την τοποθετούμε επάνω στο ζυμάρι μας και με ένα μαχαιράκι κόβουμε περιμετρικά το σχήμα μας.
  • Πολύ εύκολα φτιάχνουμε τα αυγά με ένα πλαστικό ποτήρι που το πιέζουμε ελάχιστα και παίρνει το ωοειδές σχήμα.
  • Μπορείτε αντί για γλάσσο να πασπαλίσετε με καστανή ζάχαρη πριν τα ψήσετε τα σχηματάκια σας για να έχετε καραμελωμένα μπισκοτάκια από πάνω.
  • Βάλτε κορδελίτσα και στολίστε τα έργα των παιδιών σας στο σπίτι. Θα νιώσουν υπερήφανα για τα μπισκοτάκια τους!!!!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n