Εύκολες ,υπέροχες ,γρήγορες, νόστιμες πατατούλες στην κατσαρόλα. Για να τις φάτε σκέτες,- ποιος λέει ότι μόνο με ντομάτα τρώγονται???(γιαχνί)- Δοκιμάστε τες με λεμονάκι, και λιώστε τες με το πιρούνι στο ζουμάκι τους ή φτιάξτε τες να συνοδεύσετε τα κρεατικά σας, τα ψαρικά σας και ότι άλλο θέλετε!!
Τα υλικά μας
- 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα καρέ
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
- 50 γρ βούτυρο
- 500 γρ ζωμός λαχανικών ή κότας
- 2 καρότα κομμένα σε φέτες
- 2 κ σ μουστάρδα
- Χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι -ρίγανη- 2 φύλλα δάφνης
- ελαιόλαδο
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
Διαδικασία
- Προετοιμάζουμε τα υλικά μας να τα έχουμε όλα δίπλα μας έτοιμα.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα καρότα.
- Μόλις τα σοτάρουμε όλα τα υλικά μας, ρίχνουμε τον ζωμό, την μουστάρδα το αλατοπίπερο την δάφνη και την ρίγανη.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την φωτιά, και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό μας, παρα μόνο το κουνάμε από τα χερούλια.
- Στην συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και το λεμόνι. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και λίγο πριν το σβήσουμε ρίχνουμε τον μαϊντανό.