Πατάτες λεμονάτες στην κατσαρόλα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εύκολες ,υπέροχες ,γρήγορες, νόστιμες πατατούλες στην κατσαρόλα. Για να τις φάτε σκέτες,- ποιος λέει ότι μόνο με ντομάτα τρώγονται???(γιαχνί)- Δοκιμάστε τες με λεμονάκι, και λιώστε τες με το πιρούνι στο ζουμάκι τους ή φτιάξτε τες να συνοδεύσετε τα κρεατικά σας, τα ψαρικά σας και ότι άλλο θέλετε!!

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 50 γρ βούτυρο
  • 500 γρ ζωμός λαχανικών ή κότας
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 κ σ μουστάρδα
  • Χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι -ρίγανη- 2 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

  1. Προετοιμάζουμε τα υλικά μας να τα έχουμε όλα δίπλα μας έτοιμα. 
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, τις πατάτες, τα καρότα. 
  3. Μόλις τα σοτάρουμε όλα τα υλικά μας, ρίχνουμε τον ζωμό, την μουστάρδα το αλατοπίπερο την δάφνη και την ρίγανη. 
  4. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα χαμηλώνουμε την φωτιά, και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά περίπου. Δεν ανακατεύουμε το φαγητό μας, παρα μόνο το κουνάμε από τα χερούλια. 
  5. Στην συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο και το λεμόνι. Αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και λίγο πριν το σβήσουμε ρίχνουμε τον μαϊντανό.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n