Πατάτες με κιμά στο φούρνο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εξαιρετικός συνδυασμός γεύσης που λατρεύουν μεγάλοι και μικροί. Όταν ψήνεται θα μοσχοβολήσει το σπίτι, και όταν μπει στο τραπέζι σαν εγγυούμαι δεν θα μείνει ψίχουλο.

Τα υλικά μας

  • 1 ½ κιλό πατάτες βρασμένες 10 λεπτά και κομμένες σε φέτες
  • 500 γρ ανάμικτος κιμάς
  • 300 γρ τυρί τριμμένο
  • 1 ντομάτα  μεγάλη ώριμη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 3 σκόρδα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ λευκό κρασί
  • 100 γρ βούτυρο
  • 100 γρ αλεύρι γοχ
  • 1 λίτρο γάλα ζεστό
  • ¼ κ γ μοσχοκάρυδο
  • Ελαιόλαδο, αλάτι-πιπέρι-ρίγανη
  • 8-10 Ντοματίνια κομμένα στην μέση (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι, σοτάρουμε τον κιμά στην συνέχεια ρίχνουμε το πράσο και το κρεμμύδι στο τέλος το σκόρδο, και σβήνουμε με κρασί. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε, και χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά.
  2. Σε μια άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, και ρίχνουμε το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να ψηθεί το αλεύρι μας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το ζεστό γάλα, λίγο λίγο, και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο.
  3. Σε ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους , βουτυρώνουμε καλά καλά, στρώνουμε μια στρώση από πατάτες, ρίχνουμε τον μισό κιμά, πασπαλίζουμε με το τυρί μας. Στην συνέχεια κάνουμε δεύτερη στρώση από πατάτες, ρίχνουμε τον υπόλοιπο κιμά, πασπαλίζουμε πάλι με το υπόλοιπο τυρί (κρατάμε λίγο για το τέλος).στρώνουμε την κρέμα μας από πάνω, ρίχνουμε το υπόλοιπο τυράκι μας, και προαιρετικά βάζουμε ντοματίνια
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n