Πατατοπιτάκια γεμιστά με λαχανικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πως σας φαίνεται η ιδέα να φτιάξετε πατατοπιτάκια τόσο βελούδινα και νόστιμα, που σε κάθε μπουκιά θα γεμίζει το στόμα σας λαχανικά? Αν σας ακούγετε καλή η ιδέα , πάμε να ξεκινήσουμε.

Τα υλικά μας

  • 5 πατάτες
  • 100 γρ κόρν φλάουρ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 4-5 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη χωρίς τα σπόρια και την φλούδα
  • Αλάτι ,πιπέρι, ρίγανη
  • Ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε κύβους. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και τοποθετούμε τις πατάτες και περιμένουμε να βράσουν αρκετά.
  2. Όσο περιμένουμε τις πατάτες σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι την πιπεριά τα μανιτάρια και την ντομάτα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να τελειώσουν τα υγρά τους.
  3. Βγάζουμε τις πατάτες τις στραγγίζουμε πολύ καλά, και τις λιώνουμε, και τις κάνουμε πουρέ. Προσθέτουμε μέσα στον πουρέ πατάτας αλάτι, πιπέρι ρίγανη και κόρν φλάουρ. Ζυμώνουμε πολύ καλά.
  4. Παίρνουμε μια ποσότητα στο χέρι μας, κάνουμε ένα στρογγυλό πιτάκι και στην μέση ανοίγουμε μια λακουβίτσα. Με ένα κουτάλι βάζουμε τα λαχανικά μας και κλείνουμε προσεκτικά το πιτάκι μας , και του δίνουμε μια μορφή σαν μενταγιόν.
  5. Τοποθετούμε σε ένα δίσκο με μια λαδόκολλα τα πιτάκια μας και τα αφήνουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξουν.
  6. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο λάδι, και αφού ζεσταθεί αρκετά, τοποθετούμε τα πιτάκια μας τηγανίζουμε και από τις δυο μεριές μέχρι να πάρουν χρώμα. Ειδάλλως (έτσι τα προτιμώ εγώ) ζεσταίνουμε τον φούρνο μας στους 200ο και βάζουμε τα πιτάκια μας να ψηθούν, αφού τα αλείψουμε με λάδι.

Τρώγονται ζεστά ή και κρύα!!!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n