Πατατόσουπα βελουτέ vegan

Facebook
Pinterest
Twitter

Ελαφριά, κρεμώδης, εύκολη, σουπίτσα για τις κρύες μέρες του χειμώνα. Μέσα σε 30΄λεπτά θα την έχετε φτιάξει και θα την απολαύσετε.

Τα υλικά μας

  • 4  μέτριες πατάτες βιολογικές καθαρισμένες, και κομμένες καρέ
  • 1 λίτρο σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • 1 πράσο ( το λευκό μέρος)
  • 2 σκ σκόρδο
  • 200 γρ γάλα φυτικό
  • 2-3 κ σ αμύγδαλο τριμμένο(προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • Αλάτι-πιπέρι λευκό-καπνιστή πάπρικα-θυμάρι
  • Διάφορα λαχανικά ελαφρά σοταρισμένα για σερβίρισμα.

Διαδικασία

  1.  Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και σοτάρουμε το πράσο, στην συνέχεια το σκόρδο.
  2. Συμπληρώνουμε τις πατάτες και το ζωμό λαχανικών, το αλατοπίπερο και λίγο θυμάρι και αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι για 20 λεπτά περίπου.
  3. Όσο σιγοβράζει ψιλοκόβουμε λίγα λαχανικά και τα σοτάρουμε ελαφρά.
  4. Στην συνέχεια τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και με το ραβδομπλέντερ το  πολτοποιούμε.
  5. Συμπληρώνουμε το φυτικό γάλα, και το τριμμένο αμύγδαλο. Βλέπουμε την υφή της σούπας μας. Εάν την θέλουμε λίγο πιο αραιή συμπληρώνουμε λίγο ζωμό.

Σερβίρουμε γαρνίροντας τα λαχανικά μας από πάνω, με λίγο θυμάρι, και καπνιστή πάπρικα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek