Πεϊνιρλί με πράσο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Το πιο νόστιμο πεϊνιρλί μακράν κατά την γνώμη μου.

Αφράτο, εύγευστο, πεντανόστιμο, γεμάτο αρώματα.

Τα υλικά μας

  • 1 δόση ζύμη για πεϊνιρλί
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 400 γρ κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ μιξ τυριών
  • 150 γρ μπέικον κομμένο σε καρέ
  • 200 γρ καπνιστό τυρί Βερμίου τριμμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο τα πράσα μας.
  2. Έπειτα προσθέτουμε το μπέικον ,την κρέμα γάλακτος, και στο τέλος τα τυριά μας μέχρι να γίνουν μία πηχτή κρέμα.
  3. Τοποθετούμε τις σχάρες σε καυτό φούρνο να πυρώσουν.
  4. Αφού έχουν πυρώσει οι σχάρες, τις βγάζουμε από το φούρνο και  τοποθετούμε με προσοχή τις βαρκούλες επάνω στο καυτό ταψί αφού το ζυμάρι μας έχει φουσκώσει.
  5. Στην συνέχεια με ένα κουτάλι γεμίζουμε μέσα τις βαρκούλες.
  6. Τα ψήνουμε στους 220 βαθμούς κελσίου στην κάτω σχάρα.
  7. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από το φούρνο και όπως είναι ζεστά αλείφουμε με βούτυρο το ζυμάρι ή για περισσότερη νοστιμιά βάζουμε μικρά κομματάκια διάσπαρτα βουτύρου και τα αφήνουμε να σιγολιώσουν μόνα τους.
  8. Εάν θέλετε να βάλετε αυγό επάνω θα το βάλετε 1-2 λεπτά πριν ξεφουρνίσετε τα πεινιρλί

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!