Πέστο αλά τζενοβέζε

Facebook
Pinterest
Twitter

Το πέστο είναι μια διαδεδομένη ιταλική σάλτσα κρεμώδης με βάση τα φύλλα βασιλικού ,το σκόρδο το κουκουνάρι και το τυρί το πεκορίνο ή παρμεζάνα. είναι μια πολύ μυρωδάτη ελαφριά σάλτσα που μας αρέσει σε όλους και γιαυτό την έχουμε αγαπήσει και την βρίσκουμε παντού

Τα υλικά μας

  • 1 ματ. βασιλικός πλατύφυλλος φρέσκος
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 30 γρ κουκουνάρι
  • 30 γρ κάσιους
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • Λίγο λεμόνι(προαιρετικό)
  • ½ φλ παρμεζάνα τριμμένη(ή ανάμικτη με πεκορίνο)
  • Αλάτι –πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε ένα μικρό τηγανάκι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το σπασμένο κάσιους. (κρατάω μια μικρή ποσότητα και από τα δύο και τα χοντροσπάω να φαίνονται και για να νιώθω πιο έντονη την γεύση)
  2. Παίρνουμε το μπλέντερ και βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός από την παρμεζάνα. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, και στην συνέχεια προσθέτουμε και την παρμεζάνα την οποία την τρίβουμε εκείνη την ώρα.

-Μπορούμε να διατηρήσουμε την πέστο μας στο ψυγείο αρκετό διάστημα μέσα σε βαζάκι και από πάνω καλύπτοντας την με ελαιόλαδο

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek