Πέστο αλά τζενοβέζε

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Το πέστο είναι μια διαδεδομένη ιταλική σάλτσα κρεμώδης με βάση τα φύλλα βασιλικού ,το σκόρδο το κουκουνάρι και το τυρί το πεκορίνο ή παρμεζάνα. είναι μια πολύ μυρωδάτη ελαφριά σάλτσα που μας αρέσει σε όλους και γιαυτό την έχουμε αγαπήσει και την βρίσκουμε παντού

Τα υλικά μας

  • 1 ματ. βασιλικός πλατύφυλλος φρέσκος
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 30 γρ κουκουνάρι
  • 30 γρ κάσιους
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • Λίγο λεμόνι(προαιρετικό)
  • ½ φλ παρμεζάνα τριμμένη(ή ανάμικτη με πεκορίνο)
  • Αλάτι –πιπέρι

Διαδικασία

  1. Σε ένα μικρό τηγανάκι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το σπασμένο κάσιους. (κρατάω μια μικρή ποσότητα και από τα δύο και τα χοντροσπάω να φαίνονται και για να νιώθω πιο έντονη την γεύση)
  2. Παίρνουμε το μπλέντερ και βάζουμε όλα μας τα υλικά εκτός από την παρμεζάνα. Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ, και στην συνέχεια προσθέτουμε και την παρμεζάνα την οποία την τρίβουμε εκείνη την ώρα.

-Μπορούμε να διατηρήσουμε την πέστο μας στο ψυγείο αρκετό διάστημα μέσα σε βαζάκι και από πάνω καλύπτοντας την με ελαιόλαδο

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!