Πικάντικο χταπόδι με λιαστή τομάτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα από τα αγαπημένα μου πιάτα. Εξαιρετικός μεζές τον οποίο λατρεύω.

Είναι συνταγή της κυρίας Στέλλας (συνονόματη) και θα το βρείτε να το φάτε στο ουζερί Λιμανάκι. Για εμένα είναι ένα από τα καλύτερα πιάτα που θα βρείτε στο συγκεκριμένο μέρος και αξίζει να το επισκεφθείτε και να γευθείτε και τις υπόλοιπες σπεσιαλιτέ της κυρίας Στέλλας. Σίγουρα είναι από τις συνταγές που πρέπει να δοκιμάσετε να φτιάξετε και στο σπίτι.

Υλικά

  • 1 χταπόδι περίπου 2 κιλά
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. πελτέ
  • 1/4 κ.σ. μπαχάρι
  • 1/2 κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
  • 1 καυτερή πιπεριά πολύ ψιλοκομμένη
  • 1/2 κιλό κρασί κόκκινο
  • 200 γρ λιαστή ντομάτα
  • 3 ξέρα σύκα ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. μέλι
  • αλάτι – πιπέρι

όπου κ.σ. κουταλιά σούπας, κ.γ. κουτάλι γλυκού

Εκτέλεση

  1. Τοποθετούμε το χταπόδι στην κατσαρόλα χωρίς υγρά να βγάλει τα υγρά του. Προσθέτουμε ελαιόλαδο, τον πελτέ, το μπαχάρι το γαρίφαλο και την καυτερή πιπεριά. Σοτάρουμε και σβήνουμε με κρασί.
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα σύκα και την τομάτα την λιαστή, αλάτι και πιπέρι.
  3. Μετά από 5 λεπτά περίπου ρίχνουμε ζεστό νερό γύρω στα 200γρ.
  4. Χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι και να δέσει η σάλτσα. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα, πάντα ζεστό (για να μην κόψει η βράση).
  5. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο δυναμώνουμε την φωτιά και ρίχνουμε το μέλι. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε άλλα 5 λεπτά.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!