Πιλάφι με συκωτάκια πουλερικών

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ιδιαίτερο πιλάφι με συκωτάκια πουλερικών, που θα το συναντήσουμε συνήθως σε εορταστικά γεύματα, και σε γιορτινά τραπέζια.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ συκωτάκια πουλερικών
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ ρύζι άγριο Αμερικής
  • 400 γρ ζωμός κοτόπουλου
  • 4-5 σύκα ξερά ψιλοκομμένα
  • 3-4 κάστανα βρασμένα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ κουκουναρόσπορος
  • 1 ξύλο κανέλλας
  • 3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κ σ βούτυρο
  • ½ κρασοπότηρο λευκό κρασί
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Αλάτι-φρεσκοκομμένο πιπέρι
  • Μαϊντανός για σερβίρισμα

Διαδικασία

  1. Προετοιμάζουμε τα συκωτάκια. Πλένουμε πολύ καλά να συκωτάκια μας. Αν ο χασάπης μας μας έχει βάλει όλα τα εντόσθια, αφαιρούμε προσεκτικά την χολή (μην μας σπάσει),και αφαιρούμε και το τυχόν αίμα που υπάρχει τις καρδιές. Τα στραγγίζουμε πολύ καλά, και με ένα απορροφητικό χαρτί τα στεγνώνουμε. Τα κόβουμε σε κομμάτια.
  2. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα εντόσθια πολύ καλά. 
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι το ψιλοκομμένο, σοτάρουμε ελαφρά και στην συνέχεια το σβήνουμε με κρασί. 
  4. Αφήνουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη και στην συνέχεια ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου, την κανέλα το μπαχάρι. Αφήνουμε να σιγοβράσει με κλειστό το καπάκι. 
  5. Προς το τέλος προσθέτουμε τα σύκα, και το κάστανο. Όταν έχει πιεί σχεδόν τα υγρά του το ρύζι, προσθέτουμε το βούτυρο, κλείνουμε το καπάκι και το τραβάμε από την φωτιά.

Σερβίρουμε ζεστό, πασπαλίζοντάς το με μαϊντανό ψιλοκομμένο

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n