Πηλιορείτικη πολύσπορη σαλάτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια θαυμάσια σαλάτα, δυναμωτική, χορταστική και πολύ θρεπτική. Η νοστιμιά των οσπρίων μαζί με την σπιρτάδα από τα τσιτσίραβλα και τα λαχανικά, δένουν με την σως ,που ακουμπά επάνω στο χωριάτικο παξιμάδι που γεμίζει νοστιμιά. Μπορείτε άνετα να το σερβίρετε για ορεκτικό ή να την φάτε σαν κυρίως γεύμα, μιας και είναι πλήρης διατροφικά.

Τα υλικά μας

  • 1 συσκ όσπρια πολύσπορα
  • 1 καρότο κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο σε πολύ λεπτές λωρίδες
  • 100 γρ τσιτσίραβλα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 2 αυγά
  • 2 παξιμάδια σπασμένα
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 2 κ σ ξύδι
  • 1 κ σ λεμόνι και λίγο ξύσμα
  • 2 κ σ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2 σκ σκόρδο
  • ½ κγ αλάτι
  • ½ κγ πιπέρι

Διαδικασία

  1. Βράζουμε τα όσπρια μας σύμφωνα με τις οδηγίες.
  2. Αδειάζουμε τα όσπρια μας σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το κρεμμύδι το καρότο το κολοκυθάκι και τα τσιτσίραβλα. Ανακατεύουμε. Σε ένα πολυκόφτη προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το ξύδι, το λεμόνι, τον μαϊντανό, αλάτι ,πιπέρι, και ανακατεύουμε να γίνει μια σως ομογενοποιημένη. 
  3. Περιχύνουμε επάνω στην σαλάτα, ανακατεύουμε και την βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να ενωθούν οι γεύσεις. Σερβίρουμε με αυγό βραστό.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n