Πιπεριές ψητές σαλάτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εάν σας αρέσουν οι πιπεριές οι ψητές τότε μην διστάσετε να φτιάξετε αυτή την υπέροχη σαλάτα με τα πολλά χρώματα και την τόσο γλυκιά και αρωματική γεύση.

Τα υλικά μας

  • 2 πιπεριές πράσινες
  • 2 πιπεριές κόκκινες
  • 2 πιπεριές κίτρινες
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 2κς σ ξυδι
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ άνηθος ψιλοκομμένος
  • Αλάτι χοντρό
  • Πιπέρι χοντροσπασμένο

Διαδικασία

  1. Πλένουμε τις πιπεριές μας πολύ καλά. Τις σκουπίζουμε και τις αραδιάζουμε στην σχάρα του φούρνου. Τις ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στο γκριλ. Όταν καεί η φλούδα τους από την μια τις γυρνάμε από την άλλη. Μόλις είναι έτοιμες και από τις δυο πλευρές, τις τοποθετούμε σε μια καθαρή σακούλα και τις κλείνουμε μέχρι να ιδρώσουν και να σκάσει η φλοίδα τους. Τις καθαρίζουμε από την εξωτερική μεμβράνη που έχουν, το κοτσάνι και τα σποράκια τους.
  2. Σε ένα ξύλο κοπής τις παίρνουμε με προσοχή και τις κόβουμε λωρίδες στενόμακρες.
  3. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον άνηθο το ξύδι και το ελαιόλαδο το αλατοπίπερο και την κάπαρη.
  4. Περιχύνουμε τα  πιπεράκια μας.
  • Εάν μας αρέσουν πικάντικα μπορούμε να βάλουμε και ένα πιπεράκι χαλαπένιος μέσα
  • κατά τον ίδιο τρόπο ψήνουμε και τις πιπεριές Φλωρίνης, χωρίς να βάλουμε τον άνηθο μέσα στον ντρέσινγκ.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!