Πίτα αλλαντικών

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Για την μπεσαμέλ

  • 50 γρ βούτυρο
  • 50 γρ αλεύρι
  • 500 γρ γάλα

Λιώνουμε το βούτυρο, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύοντάς συνεχώς ρίχνουμε το γάλα χλιαρό. Στην συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να δέσει και να γίνει κρεμώδης.

Για την γέμιση

  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 4 μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 5 φέτες μπέικον
  • 200 γρ μιξ τυριών
  • 150 γρ μιξ αλλαντικών
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι.
  • + 1 πακ φύλλο κρούστας
  • ½ φλ σπορέλαιο
  • 2κ σ  σησάμι για πασπάλισμα

Σε ένα  τηγανάκι σοτάρουμε το πράσο τις πιπεριές τα μανιτάρια και το μπέικον.

Ρίχνουμε όλα μας τα υλικά μέσα στην μπεσαμέλ και ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε εάν χρειάζεται αλάτι ή πιπέρι.

Παίρνουμε το φύλλο κρούστας. Απλώνουμε τα μισά φύλλα σε ένα λαδωμένο ταψί. Ενδιάμεσα στα φύλλα τα λαδώνουμε με σπορέλαιο. Στην συνέχεια περιχύνουμε την γέμιση και την στρώνουνε με μια σπάτουλα να είναι ισόποση σε όλα τα σημεία του ταψιού.

Στην συνέχεια στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία ενδιάμεσα με ένα πινέλο τα έχουμε λαδώσει.

Όταν στρώσουμε το τελευταίο φύλλο το λαδώνουμε και το χαράσσουμε

Ψήνουμε στις αντιστάσεις στην δεύτερη σκάλα στους 180ο βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n