Πίτα με αλλαντικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια πίτα που αγαπάνε πολύ τα παιδιά και είναι σε πρώτη θέση στα πάρτι στις γιορτές αλλά και το βραδάκι μπροστά στην τηλεόραση. Εύκολη και γρήγορη, που δεν μένει ποτέ κομμάτι, μιας και μας συνοδεύει στην δουλειά, συνοδεύει τα παιδιά στο σχολείο…ακόμα και στις αποδράσεις το σαββατοκύριακο.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ τυριά διάφορα τριμμένα
  • 500 γρ. διάφορα αλλαντικά τριμμένα
  • 5 φέτες μπέικον
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη καρεδάκι
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη καρεδάκι
  • 6-7 μανιτάρια κομμένα καρεδάκι
  • 1 δόση χειροποίητο φύλλο ή 1 πακ χωριάτικο φύλλο
  • Σπορέλαιο

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε με το φύλλο εάν πρόκειται να ανοίξουμε. Το κάνουμε ζυμάρι και το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος.
  2. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον και τις πιπεριές. Στην συνέχεια τα μανιτάρια.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τα αλλαντικά και τα λαχανικά που έχουμε σοτάρει και το μπέικον. Στην συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο, και στρώνουμε 3 φύλλα κάτω με ενδιάμεσα ραντισμένα με το πινέλο σπορέλαιο, ρίχνουμε την γέμιση, και καλύπτουμε με άλλα τρία φύλλα από πάνω. 
  4. Λαδώνουμε καλά με σπορέλαιο την επιφάνεια της πίτας και την ραντίζουμε με τα χέρια μας με λίγο νερό. Χαράσσουμε σε κομμάτια (όχι μέχρι κάτω) και την βάζουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στον αέρα μέχρι να πάρει χρώμα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n