Πίτσα με κιμά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Νόστιμη, εύκολη, χορταστική, και πολυαγαπημένη πίτσα, που την αγαπάνε τόσο τα παιδιά αλλά άλλο τόσο και οι μεγάλοι. Για ένα βραδάκι με μια ταινία, για το πάρτι των παιδιών για τον μπουφέ ,αλλά και μεζεδάκι σε μικρά κομματάκια σαν ορεκτικό μπροστά στο τραπέζι του σαλονιού!  

Τα υλικά μας

Για το ζυμάρι:

  • ½ κιλό αλεύρι τύπου 00(για πίτσα)
  • 250 γρ εμφιαλωμένο νερό
  • ½ κ γ αλάτι
  • ¼ κ γ ζάχαρη
  • 40 γρ ελαιόλαδο
  • 1 φακ. Μαγιά

Για την γέμιση:

  • 500 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • ½ φλυτ ελαιόλαδο
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 καρότο τριμμένο στην ψιλή οπή του τρίφτη
  • 1 ντοματάκι κονκασέ
  • 1 κ σ πελτές
  • ¼ κ γ ζάχαρη
  • ½ κρασοπότηρο κρασί λευκό
  • 300 γρ μιξ τυριών
  • Αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-μπαχάρι-κανέλλα

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε πρώρα από το ζυμάρι μας. Βάζουμε στο μίξερ το αλεύρι, την ζάχαρη, το νερό και την μαγιά και τα ανακατεύουμε στην χαμηλή ταχύτητα για 10 λεπτά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα για άλλα 10 λεπτά. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί 30’ λεπτά, σκεπασμένη με μεμβράνη και μια καθαρή πετσέτα από πάνω. Στην συνέχεια την κόβουμε και την κάνουμε μπαλάκια και ξανασκεπάζουμε με μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε για μια ώρα να ξεκουραστεί.
  2. Όσο ξεκουράζετε η ζύμη μας ξεκινάμε τον κιμά. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρουμε τον κιμά μέχρι να σπάσουν όλοι οι σβώλοι και να μην έχουμε καθόλου ρόζ χρώμα στο κρέας. Στην συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι, τον πελτέ σοτάρουμε καλά και στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε την ντομάτα το καρότο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά. Σιγοβράζουμε τον κιμά μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα του τα υγρά.
  3. Στην συνέχεια ανοίγουμε το ζυμάρι μας στα ταψάκια, αφού τα έχουμε λαδώσει πριν .
  4. Απλώνουμε τον κιμά μας ,και αφήνουμε ένα πόντο πριν το τελείωμα της ζύμης στην άκρη. Στην συνέχεια απλώνουμε τα τυριά και την φουρνίζουμε στους 180ο για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδίσει το φύλλο και το τυράκι μας από πάνω.

Καλή επιτυχία!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n