Πλιγούρι με λαχανικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα γρήγορο γεύμα μεγάλης διατροφικής άξιας, εύκολο, νόστιμο και προπαντός υγιεινό.

Ένα πολύχρωμο πιάτο που το αγαπάνε τα παιδιά αλλά και οι vegan και vegetarian.
Ιδιαίτερα διαδεδομένο στους αθλητές λόγω των πλουσίων ινών και την ενέργεια που δίνει είναι ένα χορταστικό γεύμα που σε κρατάει για ώρες.
Επίσης το συγκεκριμένο πιάτο μπορεί να γίνει συνοδευτικό σε ψάρι η κρέας αντί για πατάτες η ρύζι.
Η σημερινή πρόταση είναι ευέλικτη γιατί θα χρησιμοποιήσουμε ότι λαχανικά έχει το ψυγείο μας.

Υλικά

  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • 1 πράσο κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 1 καρότο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη
  • 1 κολοκυθάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1-2 μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ πλιγούρι
  • ζωμός λαχανικών (προαιρετικό)
  • αλάτι, πιπέρι
  • κόλιανδρο
  • κουρκουμά
  • χυμός λεμόνι ή πορτοκάλι

Εκτέλεση

Α’ τρόπος

  1. Βάζουμε το πλιγούρι από βραδύς στο νερό.
  2. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά μας. Μόλις μαραθούν βάζουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε απαλά.
  3. Βάζουμε λίγο νερό και προαιρετικά ζωμό λαχανικών. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  4. Το τραβάμε από το μάτι ρίχνουμε το λεμόνι (ή πορτοκάλι) και το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του.

Β’ τρόπος

  1. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε ελαφρά τα λαχανικά μας.
  2. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε το πλιγούρι και 500 γρ ζωμό λαχανικών (προαιρετικά) ή νερό και τα μπαχαρικά μας.
  3. Το σιγοβράζουμε και μόλις έχει σχεδόν πιει το υγρό, ρίχνουμε το λεμόνι (ή πορτοκάλι) και το τραβάμε από την φωτιά και ανακατεύουμε.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n