Πολύσπορη σούπα κοκκινιστή

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πεντανόστιμη σουπίτσα με θρεπτικά συστατικά γεμάτη ενέργεια και υγεία. Σκέπτεστε τίποτα καλύτερο;

Τα υλικά μας

  • 500 γρ πολυσπόρια (φασόλια, μαυρομάτικα, ρεβίθια, φακές, φάβα, σιτάρι κλπ)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 ντομάτες ώριμες περασμένες στον τρίφτη
  • 2 καρότα κομμένα φέτες
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ γ πελτέ ντομάτας
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 2 πιπεράκια καυτερά
  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο

Διαδικασία

  • Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα πολυσπόρια μας να μουλιάσουν (θέλουν τουλάχιστον 12 ώρες)
  • Τα σουρώνομε και τα ξεπλένουμε καλά.
  • Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε τον κρεμμύδι έπειτα το σκόρδο με το πελτέ και ρίχνουμε την ντομάτα και το σέλινο. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα πολυσπόρια μας  και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν 40 λεπτά.
  • Μόλις περάσουν τα 40 λεπτά συμπληρώνουμε το καρότο και αφήνουμε να σιγοβράσουν άλλα 20 λεπτά.
  • Όταν περάσει το 20λεπτο ρίχνω αλατοπίπερο και μπούκοβο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το αφήνω να πάρει μία βράση ακόμα.

Σερβίρετε ζεστή.

Το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και του σκόρδου με τον πελτέ μπορούμε να το παραλείψουμε εάν θέλουμε και απλά να βράσουν από την αρχή με τα πολυσπόρια μας, για πιο ελαφριά γεύση 

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n