Πολύσπορη σούπα με λεμόνι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια δυναμωτική και θρεπτική σούπα που όλα μαζί τα όσπρια δίνουν την δικιά τους γεύση και βγάζουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα

Τα υλικά μας

  • 300 γρ πολυσπόρια (φασόλια, μαυρομάτικα, ρεβίθια ,φακές ,φάβα, σιτάρι κλπ)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα φέτες
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο καρέ
  • 1 πατάτα κομμένη καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • Χυμός λεμόνι

Διαδικασία

  1. Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα πολυσπόρια μας να μουλιάσουν (θέλουν τουλάχιστον 12 ώρες)
  2. Τα σουρώνομε και τα ξεπλένουμε καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε τα όσπρια και καυτό νερό και τα σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν άλλα 20 λεπτά.
  4. Όταν περάσουν τα επόμενα 20 λεπτά σιγοβρασίματος, δοκιμάζουμε και αφού βεβαιωθούμε ότι έχουν χυλώσει ,ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη το λεμόνι και το υπόλοιπο λάδι. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και τα τραβάμε από την φωτιά

 Το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και του σκόρδου μπορούμε να το παραλείψουμε εάν θέλουμε και απλά να βράσουν από την αρχή με τα πολυσπόρια μας, για πιο ελαφριά γεύση 

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!