Πολύσπορη σούπα βελουτέ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Όταν μπλέκονται υλικά που δένουν και είναι και σε ποικιλία το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγει ένα υπέροχο αποτέλεσμα. Δεν παραλείπουμε να τονίσουμε την θρεπτικότητα αυτής της σούπας  για τον οργανισμό μας, και το πόσο υγιεινή  είναι.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ πολυσπόρια (φασόλια, μαυρομάτικα, ρεβίθια, φακές, φάβα, σιτάρι κλπ)
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα κομμένα φέτες
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο (προεραιτικό)
  • 1 κολοκυθάκι κομμένο καρέ
  • 2 πατάτες κομμένη καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Χυμός λεμόνι

Διαδικασία

  1. Από την προηγούμενη μέρα βάζουμε τα πολυσπόρια μας να μουλιάσουν (θέλουν τουλάχιστον 12 ώρες)
  2. Τα σουρώνομε και τα ξεπλένουμε καλά.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι το πράσο και αφού σοταριστούν ρίχνουμε  το σκόρδο. Προσθέτουμε τα όσπρια και καυτό νερό και τα σιγοβράζουμε για 40 λεπτά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μας και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν άλλα 20 λεπτά.
  4. Όταν περάσουν τα επόμενα 20 λεπτά σιγοβρασίματος, δοκιμάζουμε και αφού βεβαιωθούμε ότι έχουν χυλώσει, ρίχνουμε αλάτι πιπέρι ρίγανη το λεμόνι και το υπόλοιπο λάδι.
  5. Τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε την σούπα μας.
  6. Την σερβίρουμε ζεστή με φρεσκοκομμένο πιπέρι, κρουτόν και ελαιόλαδο.
  • Το σοτάρισμα του κρεμμυδιού και του σκόρδου μπορούμε να το παραλείψουμε εάν θέλουμε και απλά να βράσουν από την αρχή με τα πολυσπόρια μας, για πιο ελαφριά γεύση
  • Πριν αλέσουμε την σούπα μας μπορούμε να κρατήσουμε μία μικρή ποσότητα πολυσπόρια και να τα τοποθετήσουμε στην σούπα μας από πάνω.

Τα υπέροχα λαχανικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη συνταγή είναι από την εταιρεία Καραντινός Α.Ε.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!