Pop corn σε γεύσεις!!!!

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Αλήθεια σκέφτεστε ταινία χωρίς ποπ κορν; Υπάρχει πάρτι, γιορτή, ακόμα και βλέποντας το ματς που να μην υπάρχουν ποπ κορν στο τραπέζι; Αφού τα αγαπάμε λοιπόν, πάμε να δούμε 4 βασικές γεύσεις που μπορούμε εύκολα να πειραματιστούμε !! Τα περίφημα ποπ κορν ή αλλιώς πατλάκια όπως τα λένε Θεσσαλονίκη, ή παπαρδούλες, βαμπουλίτσες, πατλανίκες, παπαλούσκες, κοκονέλες, κουκουφρίκιες αλλά και  τόσες άλλες ονομασίες κατά τόπους σε όλη την Ελλάδα. Εσείς; Στον τόπο σας πως τα λέτε;

Βουτύρου

  • ½ φλ καλαμπόκι
  • 50 γρ καλαμποκέλαιο
  • 3 κ σ βούτυρο
  • Αλάτι

Βάζουμε στην κατσαρόλα το καλαμποκέλαιο και το καλαμπόκι. Το καλαμπόκι μας θα πρέπει να είναι μια στρώση στον πάτο της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ζεσταθούν, για λίγο, τραβάμε για μισό λεπτό την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και έπειτα το ξανά βάζουμε. Τότε αρχίσουν ταυτόχρονα να σκάνε όλα μαζί. Κάνουμε το καπάκι λίγο στο πλάι να αφήσουμε να φεύγουν οι υδρατμοί. Αφαιρούμε την κατσαρόλα όταν ο θόρυβος από τα καλαμπόκια έχει σταματήσει. Παράλληλα όσο τα ετοιμάζουμε ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο να λιώσει. Μόλις λιώσει αφήνουμε λίγο παραπάνω το βούτυρο να κάψει τις πρωτεΐνες ,και να «μυρίσει» που λέμε. Μόλις βγουν τα ποπ  κορν, ρίχνουμε το βουτυράκι από πάνω το αλάτι ανακατεύουμε και είναι έτοιμα!

Μπάρμπεκιου

Σε ένα πιατάκι βάζουμε

  • ¼ κγ καπνιστή πάπρικα
  • ¼ κγ σκόρδο σε σκόνη
  • ¼ κγ κρεμμύδι σε σκόνη
  • ¼ τσίλι
  • ¼ κίμινο
  • 2κ σ μπάρμπεκιου
  • 3 κ σ βούτυρο
  • ½ φλ καλαμπόκι
  • 50 γρ καλαμποκέλαιο

Βάζουμε στην κατσαρόλα το καλαμποκέλαιο και το καλαμπόκι. Το καλαμπόκι μας θα πρέπει να είναι μια στρώση στον πάτο της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ζεσταθούν, για λίγο, τραβάμε για μισό λεπτό την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και έπειτα το ξανά βάζουμε. Τότε αρχίσουν ταυτόχρονα να σκάνε όλα μαζί. Κάνουμε το καπάκι λίγο στο πλάι να αφήσουμε να φεύγουν οι υδρατμοί. Αφαιρούμε την κατσαρόλα όταν ο θόρυβος από τα καλαμπόκια έχει σταματήσει. Παράλληλα όσο τα ετοιμάζουμε ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο να λιώσει και μέσα προσθέτουμε την μπάρμπεκιου. Σε ένα πιατάκι βάζουμε την  καπνιστή πάπρικα το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το τσίλι και το κίμινο. Τα ανακατεύουμε. Μόλις βγουν τα ποπ  κορν, ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το  βουτυράκι με την μπάρμπεκιου από πάνω, ανακατεύουμε και είναι έτοιμα!

Ζάχαρη κανέλα

  • ½ φλ καλαμπόκι
  • 50 γρ καλαμποκέλαιο
  • 2 κ σ κανέλα
  • 4 κ σ ζάχαρη
  • ¼ κ γ γαρύφαλλο.
  • 3 κ σ βούτυρο

Βάζουμε στην κατσαρόλα το καλαμποκέλαιο και το καλαμπόκι. Το καλαμπόκι μας θα πρέπει να είναι μια στρώση στον πάτο της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ζεσταθούν, για λίγο, τραβάμε για μισό λεπτό την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και έπειτα το ξανά βάζουμε. Τότε αρχίσουν ταυτόχρονα να σκάνε όλα μαζί. Κάνουμε το καπάκι λίγο στο πλάι να αφήσουμε να φεύγουν οι υδρατμοί. Αφαιρούμε την κατσαρόλα όταν ο θόρυβος από τα καλαμπόκια έχει σταματήσει. Παράλληλα όσο τα ετοιμάζουμε ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο να λιώσει και σε ένα πιατάκι ανακατεύουμε την κανέλα την ζάχαρη και το γαρύφαλλο. Μόλις βγουν τα ποπ  κορν, ρίχνουμε το βουτυράκι και τα μπαχαρικά μας, ανακατεύουμε και είναι έτοιμα!

Σοκολάτας

  • ½ φλ καλαμπόκι
  • 50 γρ καλαμποκέλαιο
  • 3 κ σ βούτυρο
  • 150 γρ σοκολάτα υγείας

 

Βάζουμε στην κατσαρόλα το καλαμποκέλαιο και το καλαμπόκι. Το καλαμπόκι μας θα πρέπει να είναι μια στρώση στον πάτο της κατσαρόλας. Αφήνουμε να ζεσταθούν, για λίγο, τραβάμε για μισό λεπτό την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και έπειτα το ξανά βάζουμε. Τότε αρχίσουν ταυτόχρονα να σκάνε όλα μαζί. Κάνουμε το καπάκι λίγο στο πλάι να αφήσουμε να φεύγουν οι υδρατμοί. Αφαιρούμε την κατσαρόλα όταν ο θόρυβος από τα καλαμπόκια έχει σταματήσει. Παράλληλα όσο τα ετοιμάζουμε ζεσταίνουμε σε ένα μπρίκι το βούτυρο και προσθέτουμε μέσα την σοκολάτα να λιώσει. Μόλις βγουν τα ποπ  κορν, ρίχνουμε το βουτυράκι με την σοκολάτα, ανακατεύουμε και είναι έτοιμα!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n