Πουρές κολοκύθας για πολλές χρήσεις

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Εποχή που βγαίνουν οι κολοκύθες! Αγαπάμε τις κολοκύθες και τις εντάσσουμε σε πολλές παρασκευές! Πως Γίνετε λοιπόν να έχουμε όλο τον χρόνο την υπέροχη γεύση της κολοκύθας? Πανεύκολο!!! Πάμε να δούμε βήμα βήμα πως έχουμε στο ψυγείο μας ή στην κατάψυξη την κολοκύθα για πολλές πολλές χρήσεις.

-παίρνουμε την κολοκύθα μας και την κόβουμε στην μέση.

-αδειάζουμε με ένα κουτάλι τα σπόρια και τις ίνες.

-κόβουμε την κολοκύθα μας σε κομμάτια.

-βάζουμε καθαρή λαδόκολλα στο ταψί μας.

-τοποθετούμε τα κομματάκια της κολοκύθας μας με την ψίχα κάτω και την φλούδα επάνω

– ψήνουμε την κολοκύθα μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο κελσίου.

-αφήνουμε να ψηθεί μέχρι το μαχαιράκι μας να κόβει την κολοκύθα μας πάρα πολύ εύκολα.

-αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, και με ένα μαχαιράκι αφαιρούμε την ψίχα.

-τοποθετούμε την ψίχα στο μπλέντερ και την λιώνουμε.

-τοποθετούμε τον πουρέ σε πολύ ψιλή σίτα ή σε ένα τουλουπάνι (καθαρό πανί) και την στραγγίζουμε καλά.

-βάζουμε τον πουρέ σε σακουλάκια μιας χρήσης, στην κατάψυξη.

*Με τον πουρέ αυτόν μπορούμε να κάνουμε πολλές παρασκευές ,αλμυρές ή και γλυκές, όπως μπισκότα, κέικ, σούπες, πουρέ, τάρτες, ζύμες κλπ.

*τους σπόρους από την κολοκύθα, μπορούμε να τους βγάλουμε από τις ίνες, να τους πλύνουμε, τους αλατίζουμε, και να τους ψήσουμε στο φούρνο στους 150ο για 10 λεπτά. Ένα υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες.

*μπαχαρικά που ταιριάζουν με την κολοκύθα σας είναι το τζίντζερ, η καπνιστή πάπρικα και η απλή, η κανέλα ,το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο, κύμινο, ο αστεροειδής γλυκάνισος, θυμάρι, φασκόμηλο κλπ

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!