Πουρές πατάτας

Μια θαυμάσια γαρνιτούρα που λατρεύουν μεγάλοι και παιδιά και μια εύκολη λύση για ένα γεύμα πιο προσεγμένο. Εύκολο, γρήγορο, πολύ νόστιμο με άπειρους συνδυασμούς.

Τα υλικά μας

  • 1 κιλό πατάτες
  • 80 γρ βούτυρο
  • 150-200 γρ γάλα φρέσκο χλιαρό
  • αλάτι, πιπέρι
  • Μοσχοκάρυδο προαιρετικό

Εκτέλεση

  1. Παίρνουμε τις πατάτες και τις πλένουμε εξωτερικά προσεκτικά. Σε μια κατσαρόλα με νερό και λίγο αλάτι βράζουμε τις πατάτες μας. Τις τσιμπάμε με μια οδοντογλυφίδα να τσεκάρουμε εάν έχουν βράσει. Δεν τις βράζουμε καθαρισμένες ή κομμένες γιατί απορροφούν πολύ νερό και έτσι ο πουρές μας θα γίνει αδύνατος στην γεύση του.
  2. Στην συνέχεια εφόσον έχουν μαλακώσει τις αποσύρουμε από την φωτιά και τις καθαρίζουμε όσο είναι ακόμα ζεστές.
  3. Τις πολτοποιούμε και σιγά σιγά ανακατεύοντας προσθέτουμε το βούτυρο και το χλιαρό γάλα, το αλάτι και το πιπεράκι. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και μοσχοκάρυδο.

Εάν θέλουμε να συνοδεύσουμε τον πουρέ μας με ψάρι μπορούμε να αντικαταστήσουμε το βούτυρο με ελαιόλαδο.

Επίσης μπορούμε να δώσουμε πικάντικη γεύση με ένα καπνιστό τυρί τριμμένο η πικάντικο και να προσθέσουμε λίγη πάπρικα για να συνοδέψει κρεατικά.