Πρασόπιτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Η αγαπημένη μου πίτα! Όσοι με ξέρουν καλύτερα, σίγουρα ξέρουν ότι είναι η πίτα μου!

Υπέροχη, με γεμάτη γεύση, αρωματική, ελαφριά, απλά… τέλεια! Ευτυχώς που είναι εύκολη και μπορώ να τη φτιάχνω συχνά!

Πάμε λοιπόν να δούμε τα υλικά:

Για τη γέμιση

  • 1 κιλό πράσα κομμένα σε λεπτά κομμάτια
  • 2 αυγά καλά χτυπημένα
  • 200 γρ περίπου φέτα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι – πιπέρι – σουσάμι

Για το φύλλο

Για το φύλλο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε ένα πακέτο χωριάτικο φύλλο είτε να το φτιάξετε εύκολα μόνοι σας ακολουθώντας τη συνταγή που σας έδωσα εδώ.

Εκτέλεση

  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε τα πράσα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαραθούν.
  2. Μόλις είναι έτοιμα τα τραβάμε από την φωτιά και μόλις κρυώσουν ρίχνουνε τα αυγά (κρατάμε λίγη ποσότητα για να αλείψουμε το τελευταίο φύλλο) και την φέτα τριμμένη σε μικρά κομμάτια.
  3. Σε ένα ταψί στρώνουμε τα φύλλα μας μοιράζοντας τα ισόποσα, δηλαδή όσα φύλλα θα βάλετε κάτω άλλα τόσα θα βάλετε επάνω. Ανάμεσα στα φύλλα αλείφουμε με ηλιέλαιο ή βούτυρο για να γίνει το φύλλο μας πιο μαλακό.
  4. Στο τελευταίο φύλλο, αλείφουμε με το λίγο αυγό που έχουμε κρατήσει και σκορπάμε λίγο σουσάμι.
    Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μια ώρα.

Αν σας άρεσε τότε δοκιμάστε και τη συνταγή για λαχταριστή σπανακόπιτα!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n