Πρασόρυζο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα πιάτο ταπεινό για πολλούς αλλά για μένα ένα κορυφαίο πιάτο, πολύ νόστιμο, υγιεινό και χαμηλό σε λιπαρά!

Τα υλικά μας

  • 500 γρ πράσα κομμένα σε φέτες
  • 2 ντομάτες ώριμες
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 λίτρο νερό ή ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε τα πράσα μας και τα σοτάρουμε ελαφρά.
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα την οποία την έχουμε τρίψει στον τρίφτη.
  3. Προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών και το αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά.
  4. Έπειτα προσθέτουμε το ρύζι και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να σιγοβράζει άλλα 20 λεπτά ανακατεύοντας που και που.
  5. Εάν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και καροτάκι για περισσότερη γεύση και χρώμα στο πιάτο μας!!!!

Το πρασόρυζο επίσης μπορεί να γίνει λεμονάτο. Αντί για ντομάτα προσθέτουμε λεμόνι το οποίο το ρίχνω στο τέλος της παρασκευής μαζί με τον άνηθο.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!