Πρασόσουπα βελουτέ vegan

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Κρεμώδης, βελούδινη και πολύ νόστιμη σούπα για όσους αγαπούν το πράσο και τις σούπες φυσικά. Και είμαστε πολλοί! Δεν μπορώ να φανταστώ τον χειμώνα δίχως ζεστές σουπίτσες! Συνδυάστε τες με κρουτόν, σπασμένο αμύγδαλο, ή κάσιους, η με τραγανό –ψιλοκομμένο φύλλο πράσου με φρυγανιά ή και ακόμα με ηλιόσπορους. Ταιριάζουν θαυμάσια!!!!

Τα υλικά μας

  • 4 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες καρέ
  • 2 σκ σκόρδο
  • Σπιτικός ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι-πιπέρι-θυμάρι
  • ½ κ γ κουρκουμάς
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ ρίχνω ελαιόλαδο και σοτάρω ελαφρά τα πράσα μου. 
  2. Στη συνέχεια ρίχνω το σκόρδο και τις πατάτες. Προσθέτω θυμάρι, αλατοπιπερώνω ,ρίχνω τον ζωμό λαχανικών μέχρι να σκεπαστούν και να έχουν και δυο δάχτυλα ζωμό πιο πάνω. 
  3. Χαμηλώνω το μάτι και αφήνω να σιγοβράσουν για 20΄λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Στην συνέχεια πολτοποιώ και σερβίρω με κρουτόν, ή με τραγανό ψιλοκομμένο φύλλο πράσου με φρυγανιά.

Τραγανό ψιλοκομμένο φύλλο πράσου με φρυγανιά.

  1. Παίρνουμε ένα φύλο πράσου, το τμήμα που τελειώνει το άσπρο και που αρχίζει το πράσινο. Το ψιλοκόβουμε πάρα πολύ λεπτό. Τρίβουμε μια φρυγανίτσα. 
  2. Σε ένα τηγανάκι με λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το λεπτοκομμένο πράσο. 
  3. Στην συνέχεια ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά. Ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Το αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να κρυώσει. ρίχνουμε επάνω από την σουπίτσα μας.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n