Ψαρονέφρι γεμιστό με τυρί Μετσόβου και λιαστή ντομάτα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα φαγητό που το αγαπάνε μικροί και μεγάλοι! Πολύ πολύ νόστιμο, εύκολο και με γεύσεις που μεθάνε!

Τα υλικά μας

  • 2 μεγάλα ψαρονέφρια
  • 8 λιαστές ντομάτες
  • 150 γρ τυρί Μετσόβου
  • 1 κρασοπότηρο κρασί άσπρο
  • 1 ποτήρι ζωμό λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ελαιόλαδο
  • λίγο κορν φλάουρ
  • 2 κομματάκια λαδόκολλα και 2 κομματάκια αλουμινόχαρτο

Εκτέλεση

Παίρνουμε τα ψαρονέφρια και τα καθαρίζουμε από το λίπος προσεκτικά γύρω γύρω.

Σκίζουμε προσεκτικά στην μέση το ένα ψαρονέφρι και στην συνέχεια σκίζουμε κατά μήκος προσεκτικά απο την παχιά μεριά του πλαϊνού προς την άκρη

χαράζουμε ελαφρά το ψαρονέφρι, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε θυμάρι, στρώνουμε σε μπαστουνάκια το τυρί Μετσόβου, και την λιαστή ντομάτα από πάνω

Τυλίγουμε σφιχτά το ψαρονέφρι σε ρολάκι

Έχουμε στρώσει το μπέικον κάτω από το ψαρονέφρι.

Τοποθετούμε το ψαρονέφρι επάνω και κλείνουμε σταυρωτά το μπέικον απο πάνω.

Το τυλίγουμε με την λαδόκολλα πρώτα και έπειτα με το αλουμινόχαρτο.

Το τοποθετούμε στο ταψί ρίχνοντας το ζωμό λαχανικών και το κρασί στο ταψί.

Ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 50 λεπτά.

Στην συνέχεια το βγάζουμε από το φούρνο, τα ανοίγουμε από το αλουμινόχαρτο και την λαδόκολλα και αφήνουμε το ζουμί να πέσει στο ταψί. Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Το υγρό που έχουμε στο ταψί το μεταφέρουμε σε κατσαρόλα όπου το δένουμε με λίγο κορν φλάουρ.

Κόβουμε σε φέτες το ψαρονέφρι μας και περιχύνουμε την σάλτσα από πάνω.

Το συνοδεύουμε με πατάτες, ή ρύζι, πουρέ πατάτας, σελινόριζας, μελιτζάνας, καρότου κλπ

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!