Υπέροχα, αφράτα, λαχταριστά ψωμάκια μπριός, για burger και όχι μόνο.
Τα υλικά μας
Για tangzhong
- 20 γρ αλεύρι ψωμιού
- 50 γρ νερό
- 60 γρ γάλα
Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να πήξει.
- 120 γρ γάλα
- 9 γρ μαγιά αποξηραμένη
- 35 γρ ζάχαρη
Ανακατεύουμε σε χλιαρό γάλα την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά.
- 320 γρ αλεύρι
- 7 γρ αλάτι
- 1 αυγό
- 1 κρόκος
- 42 γρ βούτυρο
Διαδικασία
- Αφού αφρίσει η μαγιά, προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το αυγό και τον κρόκο. Αναμιγνύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το βούτυρο σε 3 δόσεις όπως προσθέτουμε και το tangzhong.
- Όταν έχει γίνει πλέον η ζύμη απαλή, λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε μέσα την ζύμη μας. Σκεπάζουμε, και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1-1 ½ ώρα.
- Στην συνέχεια βγάζουμε τον αέρα, κόβουμε ισόποσα την ζύμη μας και δίνουμε σχήμα. Αφήνουμε για ακόμα μια ώρα να φουσκώσουν.
- Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 20-25’ λεπτά.
- Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν.