Ψωμάκια brioche

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχα, αφράτα, λαχταριστά ψωμάκια μπριός, για burger και όχι μόνο.

Τα υλικά μας

Για tangzhong

  • 20 γρ αλεύρι ψωμιού
  • 50 γρ νερό
  • 60 γρ γάλα

Σε ένα κατσαρολάκι ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να πήξει.

  • 120 γρ γάλα
  • 9 γρ μαγιά αποξηραμένη
  • 35 γρ ζάχαρη

Ανακατεύουμε σε χλιαρό γάλα την μαγιά και την ζάχαρη και αφήνουμε 10 λεπτά.

  • 320 γρ αλεύρι
  • 7 γρ αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1 κρόκος
  • 42 γρ βούτυρο

Διαδικασία

  1. Αφού αφρίσει η μαγιά,  προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το αυγό και τον κρόκο. Αναμιγνύουμε πολύ καλά και προσθέτουμε το βούτυρο σε 3 δόσεις όπως προσθέτουμε και το tangzhong.
  2. Όταν έχει γίνει πλέον η ζύμη απαλή, λαδώνουμε ελαφρά ένα μεγάλο μπολ και τοποθετούμε μέσα την ζύμη μας. Σκεπάζουμε, και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος 1-1 ½ ώρα.
  3. Στην συνέχεια βγάζουμε τον αέρα, κόβουμε ισόποσα την ζύμη μας και δίνουμε σχήμα. Αφήνουμε για ακόμα μια ώρα να φουσκώσουν.
  4. Ψήνουμε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο βαθμούς για 20-25’ λεπτά.
  5. Όταν τα βγάλουμε από τον φούρνο τα αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσουν.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!