Ψωμοκεφτέδες

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ψευτοκεφτέδες, μπατηροκεφτέδες, όπως και να τους πεις είναι ο αγαπημένος κεφτές της νοικοκυράς που ανοίγοντας το ψυγείο μπορεί να αυτοσχεδιάσει με ότι υλικά έχει για να βγάλει ένα ορεκτικό στην οικογένεια ή μεζέ για την μπυρίτσα ή κάτι νόστιμο για τα παιδιά.

Τα υλικά μας

  • 1φραντζόλα ψωμί μπαγιάτικο
  • 1 πατάτα τριμμένη
  • 1 καρότο τριμμένο και στυμμένο
  • 1 κολοκυθάκι τριμμένο και στυμμένο
  • ½ ματ άνηθος
  • ½ ματ μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 200 γρ κεφαλογραβιέρα ή φέτα σκληρή τριμμένη
  • 1 σκ σκόρδο λιωμένο
  • 1 αυγό
  • Λίγο δυόσμο
  • ½  κοκ πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ πρ. πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κ σ μπεικιν πάουντερ
  • Λίγο αλεύρι
  • Λίγο γάλα
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Βγάζουμε την ψίχα από το ψωμί και το μουσκεύουμε σε νερωμένο γάλα. Το στύβουμε καλά και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά μας.
  2. Τα ανακατεύουμε μέχρι να μπορούμε να τα πλάσουμε.
  3. Φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις πιέζουμε λίγο από πάνω.
  4. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια τα τινάζουμε (πετάμε την μπαλίτσα από το ένα χέρι στο άλλο με γρήγορες κινήσεις) να φύγει το πολύ αλεύρι και τα τηγανίζουμε σε μέτριο προς καυτό λάδι. (τους ρίχνουμε λίγους λίγους για να μην πέσει η θερμοκρασία από το λάδι)
  5. Τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξουν το λάδι και για να είναι πιο τραγανοί.

Σερβίρονται ζεστοί.

Μπορούμε να τους συνοδέψουμε με ντιπ γιαουρτιού ή ντομάτας ή και με γουακαμόλε

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n