Πτιφούρ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Πτιφούρ…από την γαλλική λέξη petit  four, που σημαίνει μικρό φούρνισμα. Στην ίδια κατηγορία είναι τα μπισκοτάκια, κουλουράκια, Μάφιν, βουτήματα κτλ. Για κέρασμα, με τον καφέ, για μια λιγουρίτσα, εύκολα γρήγορα λαχταριστά αφράτα πτιφούρ με την μαρμελάδα της αρεσκείας σας.

Τα υλικά μας

  • 700 γρ αλεύρι γοχ κοσκινισμένο
  • 400 γρ βούτυρο
  • 320 γρ άχνη
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 120 γρ νερό
  • 3 αυγά
  • 250 γρ κουβερτούρα
  • 2 πακ τρούφα
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Διαδικασία

  1. Σε ένα κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και το χτυπάμε αρκετά μέχρι να αφρατέψει προσθέτοντας σιγά σιγά την άχνη και το αλάτι. Χτυπάμε αρκετή ωρίτσα για να γίνει το βούτυρο και η άχνη αφράτη σαν κρέμα και ανοιχτόχρωμη. 
  2. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά και το νερό, και σιγά σιγά το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει πιο πριν. Μόλις ενσωματωθεί και το αλεύρι το βγάζουμε από το μίξερ και με μια σπάτουλα το τοποθετούμε στην σακούλα ζαχαροπλαστικής. Σε μια λαμαρίνα έχουμε απλώσει πρώτα λαδόκολλα , φτιάχνουμε μικρά ισόποσα και ισομεγέθη μπαστουνάκια. Τα ψήνουμε στους 170ο για 20 λεπτά περίπου (εξαρτάται η ποσότητα και ο όγκος).
  3. Στην συνέχεια παίρνουμε την μαρμελάδα της επιλογής μας και αλείφουμε τα μισά. Στην συνέχεια κολλάμε τα άλλα μισά ,δηλαδή τα «ζευγαρώνουμε». 
  4. Λιώνουμε την σοκολάτα μας και σε ένα μπολ δίπλα αδειάζουμε την τρούφα. Βουτάμε τα ζευγαρωμένα μπισκοτάκια μας  στην σοκολάτα, και έπειτα στην τρούφα για να κολλήσει. 
  5. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε μια λαδόκολλα. Τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n