Ρεγγοσαλάτα

Facebook
Pinterest
Twitter

Υπέροχη, μερακλίδικη, και πολύ νόστιμη σαλάτα από τα αυγά της ρέγγα. Η ρέγγα είναι λιπαρό ψάρι πλούσιο σε Ω3 λιπαρά οξέα, με βιταμίνη D. Διαλέγοντας λοιπόν την σωστή ρέγγα την αυγομένη, με την σκληρή πατώντας την και κάπως φουσκωτή κοιλίτσα θα βρείτε μέσα έναν θησαυρό…

Τα υλικά μας

  • 20 γρ αυγά ρέγγας (αυγά από μια ρέγγα)
  • 50 γρ κρεμμύδι περασμένο στον τρίφτη με την μικρή οπή
  • 1 πατάτα (γύρω στα 250 γρ) βρασμένη
  • 2 κ σ λεμόνι
  • 1 κ σ λευκό ξύδι
  • 40+70 γρ ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Παίρνουμε ένα μυτερό κοφτερό μαχαίρι, κάνουμε τομή στη κοιλιά από το κεφάλι μέχρι λίγο πριν την ουρά. Προσοχή μην βάλουμε βαθιά το μαχαίρι και κόψουμε τα σακουλάκια με τα αυγά μέσα. Στην συνέχεια ανοίγουμε με προσοχή την κοιλιά και παίρνουμε τις 2 αυγοθηκούλες. Τις τοποθετούμε στον πάγκο και αφαιρούμε με προσοχή ότι περιττό από αυτές (μεμβράνες, λεπτές φλέβες σαν κλωστές κλπ).
  2. Σε ένα μικρό τηγάνι βάζουμε 2 κ σ ελαιόλαδο(τα 40 γρ ) και βάζουμε το κρεμμύδι να σοταριστεί σε σιγανή προς μέτρια φωτιά
  3. Παράλληλα βράζουμε την πατάτα μας.
  4. Όταν είναι το κρεμμύδι μας έτοιμο το αφήνουμε να κρυώσει μαζί με την πατάτα.
  5. Σε ένα μπολ πολτοποιούμε την πατάτα, προσθέτουμε τα αυγά ρέγγας, το λεμόνι το ξύδι και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας λίγο λίγο το ελαιόλαδο μέχρι να φέρουμε την σαλάτα μας στην επιθυμητή μας κατάσταση. Φτιάχνουμε την γεύση όπως μας ταιριάζει.
  • Το κρεμμύδι το σοτάρουμε ελαφρά ίσα να φύγουν τα υγρά του κρεμμυδιού και η αψάδα του, και να γλυκαίνει το κρεμμύδι
  • Τα αυγά της ρέγγας είναι αλμυρά και το πιθανόν είναι να μην χρειαστεί να προσθέσετε αλάτι.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek