Ρεβιθάδα φούρνου

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχη ρεβιθάδα, που λιώνουν στο στόμα, γεμάτη αρώματα και γεύση. Γι΄αυτούς που αγαπάνε  τα ρεβίθια, αλλά δεν θέλουν να τα φάνε με έναν διαφορετικό τρόπο. Ένα φαγητάκι οικονομικό, που θα το συναντήσουμε περισσότερο σε μέρες νηστείας, και είναι αγαπημένο πιάτο στις ομάδες vegan και vegetarian.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 2 σκ σκόρδο
  • ½ κοτσανάκι από σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 κ σ πελτέ
  • 1 ντομάτα κονκασέ
  • 2 καρότα κομμένα καρεδάκι
  • 1 κ σ σόδα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια μας από την προηγούμενη μέρα στο νερό να φουσκώσουν με 1κ σ σόδα. Στην συνέχεια τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Πετάμε το πρώτο νερό και τα ξανά βάζουμε να βράσουν σε ζεστό νερό. Τα σιγοβράζουμε μαζί με τα φύλλα δάφνης μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ βάζω ελαιόλαδο, περιμένω να ζεσταθεί και σοτάρω το κρεμμύδι έπειτα το σκόρδο και τον πελτέ, το καρότο, την πιπεριά το σέλερι. Στην συνέχεια βάζω την ντομάτα του, αλατοπιπερώνω και αφήνω την σάλτσα μου να σιγοβράσει 10 λεπτά.
  3. Στην συνέχεια αφού βράσουν τα ρεβίθια τα τοποθετώ στην γάστρα, τοποθετώ την σάλτσα μου και νερό από τα ρεβίθια μέχρι να σκεπαστεί η επιφάνεια τους. Ανακατεύω να πάει παντού η σάλτσα μας και τα ψήνω σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40΄λεπτά περίπου.
  4. Σερβίρουμε με χοντροκομμένο φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο

-μπορούμε να βάλουμε μέσα ντομάτα λιαστή, φιλέτο ελιάς μαζί με καπνιστή πάπρικα.

-την σόδα μπορούμε να την παραλείψουμε εάν ξέρουμε ότι τα ρεβίθια μας είναι φετινής σοδειάς.

-εάν μας μείνουν ρεβίθια μπορούμε να φτιάξουμε ρεβιθόριζο ή ρεβιθοκεφτέδες ή χούμους.

-ρίξτε μια ματιά στην ρεβιθόσουπα ή βελουτέ

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!