Ρεβυθάδα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχη ρεβιθάδα που με τα αρώματα της μυρίζει όλο το σπίτι… όπου κάνει την επιστροφή στο σπίτι, απόλαυση και το τραπέζι γιορτινό σε επίκεντρο την γάστρα με τα υπέροχα χυλωμένα, γλυκά και λαχταριστά ρεβίθια.

Τα υλικά μας

  • 1κ ρεβίθια μουλιασμένα για 24 ώρες
  • 3 κρεμμύδια λευκά χοντροκομμένα
  • 3 σκ σκόρδο χοντροκομμένες
  • 3 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 1 φλ ελαιόλαδο
  • 1 κλ δεντρολίβανο φρέσκο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Χυμό από ένα ζουμερό λεμόνι
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά τα ρεβίθια ξαφρίζοντας τα.
  2. Σουρώνουμε τα ρεβίθια και ξεπλένουμε την κατσαρόλα.
  3. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έπειτα το σκόρδο και τα καρότα. Ρίχνουμε τα ρεβίθια και τα  σοτάρουμε όλα μαζί.
  4. Σε μια γάστρα ρίχνουμε τα υλικά μας και προσθέτουμε ζεστό νερό μέχρι να σκεπαστούν τα υλικά μας ,συν 1 δάχτυλο επάνω.
  5. Προσθέτουμε τα βότανα και τα μπαχαρικά μας και ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  6. Σκεπάζουμε την γάστρα μας και φουρνίζουμε την ρεβυθάδα μας στους 180ο για 1 ώρα. Όταν περάσει η ώρα μας  την ξεσκεπάζουμε και χαμηλώνουμε την θερμοκρασία τους 160ο και το αφήνουμε μέχρι να πάρει πάρουν χρώμα και τα χυλώσουν.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!