Ρεβίθια με κοφτό μακαρονάκι και πλιγούρι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ρεβιθάκια νόστιμα και υγιεινά, σε μια παραλλαγή που θα τα λατρέψετε. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε!!

Τα υλικά μας

  • 200 γρ ρεβίθια φουσκωμένα για 24 ώρες πριν στο νερό
  • 150 γρ κοφτό μακαρονάκι
  • 100 γρ πλιγούρι βιολογικό
  • 1 πατάτα
  • 2 καρότα
  • 1 κολοκύθι
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • Ελαιόλαδο
  • Ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι, κουρκουμάς
  • Λίγος δυόσμος 

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα ρεβιθάκια μας να βράσουν.  Τα ξαφρίζουμε και προσθέτουμε μια πατατούλα ένα καροτάκι ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, και ένα κολοκυθάκι ολόκληρα. Τα βράζουμε μαζί με τα ρεβίθια. 
  2. Όταν βράσουν τα λαχανικά μας, τα αλέθουμε και τα ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα μαζί με τα ρεβίθια. Προσθέτουμε το πλιγούρι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν. Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε το μακαρονάκι, ένα καρότο τριμμένο, το ελαιόλαδο και στην μύτη του γλυκού κουρκουμά.
  3. Τα σιγοβράζουμε για 10 λεπτά ακόμα και λίγο πριν τα τραβήξουμε από την φωτιά προσθέτουμε λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο

Σερβίρονται χυλωμένα με μπόλικο φρεσκοκομμένο πιπεράκι

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n