Ρεβίθια με σπανάκι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Από τα πλέον παραδοσιακά πιάτα μας με μεγάλη θρεπτική αξία. Νόστιμο, υγιεινό, για μερακλήδες, αφού το τρώμε και σαν ορεκτικό με κρασάκι.

Τα υλικά μας

  • 500 γρ ρεβίθια φουσκωμένα από την προηγούμενη μέρα
  • 1 κιλό σπανάκι πλυμένο χοντροκομμένο
  • ½ ματ καυκαλήθρες χοντροκομμένες
  • ½ ματ άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 1 κ σ πελτές
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Ξεκινάμε να βράζουμε τα ρεβίθια.  Πετάμε το πρώτο νερό. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρω τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να σοταριστούν 2 λεπτά. 
  2. Στην συνέχεια προσθέτω τον πελτέ, την καυκαλήθρα και τα αφήνω να σιγοβράσουν 30 λεπτά περίπου. 
  3. Έπειτα (όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα ρεβίθια) ρίχνω το σπανάκι και συνεχίζω το βράσιμο.
  4. Λίγο πριν το τέλος προσθέτω αλατοπίπερο, άνηθο και λίγο χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο το οποίο το έχουμε ζεστάνει αρκετά σε ένα τηγανάκι.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!