Από τα πλέον παραδοσιακά πιάτα μας με μεγάλη θρεπτική αξία. Νόστιμο, υγιεινό, για μερακλήδες, αφού το τρώμε και σαν ορεκτικό με κρασάκι.
Τα υλικά μας
- 500 γρ ρεβίθια φουσκωμένα από την προηγούμενη μέρα
- 1 κιλό σπανάκι πλυμένο χοντροκομμένο
- ½ ματ καυκαλήθρες χοντροκομμένες
- ½ ματ άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ φλ ελαιόλαδο
- 1 κ σ πελτές
- 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- Χυμός από ένα ζουμερό λεμόνι
- Αλάτι-πιπέρι
Διαδικασία
- Ξεκινάμε να βράζουμε τα ρεβίθια. Πετάμε το πρώτο νερό. Σε μια πλασωτέ κατσαρόλα σοτάρω τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε να σοταριστούν 2 λεπτά.
- Στην συνέχεια προσθέτω τον πελτέ, την καυκαλήθρα και τα αφήνω να σιγοβράσουν 30 λεπτά περίπου.
- Έπειτα (όταν είναι σχεδόν έτοιμα τα ρεβίθια) ρίχνω το σπανάκι και συνεχίζω το βράσιμο.
- Λίγο πριν το τέλος προσθέτω αλατοπίπερο, άνηθο και λίγο χυμό λεμόνι και ελαιόλαδο το οποίο το έχουμε ζεστάνει αρκετά σε ένα τηγανάκι.