Ρεβύθια σούπα με λεμόνι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Αγαπημένη συνταγή για τους φανατικούς. Τα ρεβύθια όπως και τα μανιτάρια άλλωστε έχουν θαυμαστές μιας ομάδας. Προσωπικά αγαπώ αυτή την εκδοχή και τα ρεβύθια με το κοφτό μακαρονάκι.

Τα υλικά μας

  • ½ κ ρεβύθια μουλιασμένα για 24 ώρες στο νερό
  • 2 καρότα κομμένα σε φέτες
  • 2 κρεμμυδάκια λευκά κομμένα σε φέτες
  • 1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • 1 ζουμερό λεμόνι και λίγο από το ξύσμα του
  • 2 πατάτες (προαιρετικά) ή 2 κ σ ταχίνι (προαιρετικά)
  • Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά τα ρεβίθια ξαφρίζοντας τα. Τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε την κατσαρόλα. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έπειτα το σκόρδο και τα καρότα. Ρίχνουμε τα ρεβίθια και τα  σοτάρουμε όλα μαζί. Έπειτα  συμπληρώνουμε νερό ζεστό έως ότου να καλυφθούν τα ρεβίθια και να έχει νερό περίπου 2-3 πόντους από πάνω τους.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσουν τα ρεβίθια μας.
  3. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να προτείνω να βάλετε τις πατατούλες σας ολόκληρες μαζί μέσα εάν θέλετε αργότερα να ΄’δέσετε’ την σούπα σας.
  4. Αφού βράσουν τα ρεβίθια σας στο τέλος δυναμώνουνε το μάτι και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο το λεμόνι το αλατοπίπερο την ρίγανη.
  5. Λιώνουμε τις πατάτες μας στο μπλέντερ και τις ρίχνουμε στη σούπα μας εάν θέλουμε τα να την δέσουμε με πατάτα, αλλιώς βάζουμε 2 κουταλιές ταχίνι σε λίγο κρύο νερό ανακατεύουμε, και το ρίχνουμε στη σούπα.

Υπέροχη ρεβυθόσουπα με γεμάτη γεύση και άρωμα!

Καλή σας όρεξη!!

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!