Υπέροχοι νηστίσιμοι ρεβιθοκεφτέδες που λιώνουν στο στόμα με απίθανη γεύση! Γιατί δεν θέλουμε να στερούμαστε γεύση επειδή νηστεύουμε!
Τα υλικά μας

- 250 γρ ρεβίθια
- 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
- 1 σκ σκόρδο λιωμένο
- 80 γρ καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κ σ μπέικιν πάουντερ
- Αλεύρι
- Αλάτι, πιπέρι
- Ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Διαδικασία
- Μια μέρα πριν βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν
- Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν. Τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μπλέντερ
- Τα υπόλοιπα υλικά να προσθέτουμε τα ανακατεύουμε καλά.
- Αφήνουμε για μια δύο ώρες στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα αρώματα.
- Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφριά από πάνω . τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να αφαιρέσουμε το πολύ αλεύρι.
- Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν.
- Έπειτα τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.