Ρεβιθοκεφτέδες νηστίσιμοι

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Υπέροχοι νηστίσιμοι ρεβιθοκεφτέδες που λιώνουν στο στόμα με απίθανη γεύση! Γιατί δεν  θέλουμε να στερούμαστε γεύση επειδή νηστεύουμε!

Τα υλικά μας

  • 250 γρ ρεβίθια
  • 1 κρεμμύδι ξερό μεγάλο
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 σκ σκόρδο λιωμένο
  • 80 γρ καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κ σ μπέικιν πάουντερ
  • Αλεύρι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Διαδικασία

  1. Μια μέρα πριν βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν
  2. Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα απλώνουμε σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν. Τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μπλέντερ
  3. Τα υπόλοιπα υλικά να προσθέτουμε τα ανακατεύουμε καλά.
  4. Αφήνουμε για μια δύο ώρες στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα αρώματα.
  5. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα πιέζουμε ελαφριά από πάνω . τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να αφαιρέσουμε το πολύ αλεύρι.
  6. Τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν.
  7. Έπειτα τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!