Ρεβυθόρυζο

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα νηστίσιμο πιάτο, θρεπτικό, υγιεινό, με υψηλή διατροφική αξία. Πολύ νόστιμο, όπου μπορείτε να το φτιάξετε με ντοματούλα περισσότερη από ότι σας προτείνω (προσωπικά μου αρέσουν ελαφρές γεύσεις) ή με λεμονάκι! Όπως και να το κάνετε είμαι σίγουρη ότι θα αρέσει σε σας και στην οικογένεια σας

Τα υλικά μας

  • 300 γρ ρεβίθια
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 200 γρ ρύζι κίτρινο
  • ½ πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 2 σκ σκόρδο
  • ½ κοτσανάκι από σέλερι ψιλοκομμένο
  • Ζωμός λαχανικών ζεστός
  • 1 κ σ πελτέ
  • ½ ντομάτα κονκασέ
  • 2 καρότα κομμένα καρεδάκι
  • 1 κ σ σόδα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια μας από την προηγούμενη μέρα στο νερό να φουσκώσουν με 1κ σ σόδα. Στην συνέχεια τα βάζουμε στην κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Πετάμε το πρώτο νερό και τα ξανά βάζουμε να βράσουν σε ζεστό νερό. Τα σιγοβράζουμε μαζί με τα φύλλα δάφνης μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Σε μια κατσαρόλα πλασωτέ βάζω ελαιόλαδο, περιμένω να ζεσταθεί και σοτάρω το κρεμμύδι έπειτα το σκόρδο και τον πελτέ, το καρότο, την πιπεριά το σέλερι. Στην συνέχεια βάζω την ντομάτα του, αλατοπιπερώνω και αφήνω την σάλτσα μου να σιγοβράσει 10 λεπτά.
  3. Στην συνέχεια αφού βράσουν τα ρεβίθια, τα προσθέτω στην σάλτσα ,και προσθέτω ζωμό λαχανικών και το ρύζι μου. Αφήνω να σιγοβράσουν όλα μαζί. Όταν το ρύζι μου «πιεί» τον ζωμό και δημιουργηθούν στην επιφάνεια τρυπούλες με κλειστό το καπάκι το τραβάω από την φωτιά και το αφήνω μόνο του να τραβήξει όλα τα υπόλοιπα υγρά.

Σερβίρουμε με χοντροκομμένο φρέσκο πιπέρι και ελαιόλαδο.

-υπολογίζω τα υγρά της σάλτσας μου με τα υγρά που θα προσθέσω του ζωμού για το ρυζάκι μας. Πρέπει να είναι η αναλογία ένα προς τρία.

-την σόδα μπορούμε να την παραλείψουμε εάν ξέρουμε ότι τα ρεβίθια μας είναι φετινής σοδειάς.

-εάν μας μείνουν ρεβίθια μπορούμε να φτιάξουμε ρεβιθοκεφτέδες

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!