Ρεβυθόσουπα βελουτέ

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Μια πιο ιδιαίτερη, αλλά και πιο διαφορετική σούπα, που μπορείς να την φας ζεστή, αλλά και δροσερή το καλοκαιράκι, χωρίς να σου δημιουργήσει «βάρος».

Τα υλικά μας

  • ½ κ ρεβίθια μουλιασμένα για 24 ώρες στο νερό
  • 2 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κρεμμυδάκια κόκκινα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
  • ½ φλ ελαιόλαδο
  • ½ φλ ντομάτα κονκασέ
  • 2 πατάτες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 1 σκ σκόρδο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Λίγος μαϊντανός (προαιρετικά)

Διαδικασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 10 λεπτά τα ρεβίθια ξαφρίζοντας τα. Τα σουρώνουμε και ξεπλένουμε την κατσαρόλα. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, έπειτα το σκόρδο και τα καρότα. Ρίχνουμε τα ρεβίθια τα ντοματάκια κονκασέ τις πατάτες και τα  σοτάρουμε όλα μαζί. Έπειτα  συμπληρώνουμε νερό ζεστό έως ότου να καλυφθούν τα ρεβίθια και να έχει νερό περίπου 2-3 πόντους από πάνω τους.
  2. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, και κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε έως ότου μαλακώσουν τα ρεβίθια μας.
  3. Αφού βράσουν τα ρεβίθια σας στο τέλος ρίχνουμε τον μαϊντανό (προαιρετικά)
  4. Με ένα ραβδομπλέντερ αλέθουμε όλα μας τα υλικά και τα αφήνουμε να πάρουν μία βράση βελτιώνοντας την γεύση με το αλατοπίπερο.
  5. Σερβίρουμε ζεστή ή δροσερή με σπασμένο παξιμάδι ελαιόλαδο και φέτα τριμμένη.

Καλή σας όρεξη!

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!