Ριμπς (κορτεζίνες) με σάλτσα μπάρμπεκιου

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Συνταγούλα για τους πιο πολλούς αγαπημένη. Ακόμα και για τα παιδιά, αφού το κρέας μελώνει και η καραμελωμένη από το ψήσιμο μπάρμπεκιου γίνετε γλύκισμα.

Τα υλικά μας

  • Για το μαρινάρισμα
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε:
  • 1 κ γ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κ γ σκόρδο γκρανουλέ
  • 3 κ σ ελαιόλαδο
  • 1 κ γ θυμάρι
  • 1 κ γ αλάτι
  • ½ κ γ πιπέρι
  • Τα ανακατεύουμε πολύ καλά σε ένα μπολ.
  • Για τα παϊδάκια:
  • Μια πλευρά παϊδάκια χοιρινά (1 με 1 ½ κιλό περίπου)
  • 100 γρ μπάρμπεκιου σως

Διαδικασία

1.Παίρνουμε τα παϊδάκια και τα περνάμε γύρω γύρω με την μαρινάδα μας μέχρι να καλυφθεί εντελώς όλη η επιφάνεια. Στην συνέχεια το τυλίγουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί για 24 ώρες.

 2.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 160ο βαθμούς.

3.Παίρνουμε τα ρίμπς, τα αφαιρούμε από την μεμβράνη και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και από πάνω αλουμινόχαρτο και τα ψήνουμε για 1 1/2 – 2 ώρες.

4.Στην συνέχεια το βγάζουμε από την λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και το ψήνουμε ξεσκέπαστο και αλείφοντας το συνεχώς με σάλτσα μπάρμπεκιου.

5.Όταν έχουν πάρει αρκετά σκούρο χρώμα και έχουν μαλακώσει τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε κόβοντας τα ανά δύο παϊδάκια.

Εάν διαθέτετε την ειδική κατασκευή τζακιού λογικής αντικριστού κάνετε τα βήματα 1,2,3, και στην συνέχεια τα τοποθετείτε στην ειδική βάση όπου με ένα μπολάκι αλείφετε στην βάση τα ρίμπς, γυρνώντας συνεχώς.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n