Ρίκι παστό

Facebook
Pinterest
Twitter

Το ρείκι  ή ρίκι είναι δυσεύρετο  σχετικά  ψάρι, είναι στην ουσία  παλαμίδα. Έχει λιγότερο λίπος με απαλές κηλίδες και γιαυτό το προτιμάμε να το κάνουμε λακέρδα.

Τα υλικά μας

 • 1 κιλό ρείκι καθαρισμένο από κεφάλι και ουρά
 • 2-3 σκ σκόρδο
 • 1 πιπεριά Φλωρίνης κόκκινη
 • ½ ματ μαϊντανό ψιλοκομμένο
 • Αλάτι-πιπέρι
 • Λάδι

Διαδικασία

 1. Κόβουμε σε φέτες το ψάρι μας (να μην ξεπερνάνε τους 2 ½ – 3 πόντους). Βάζουμε τις φέτες σε νερό. Αλλάζουμε το νερό τακτικά, και κάνουμε την διαδικασία για περίπου 6-8 ώρες.
 2. Στην συνέχεια με ένα ξύλο από σουβλάκι καθαρίζουμε μεδούλι και εντόσθια και το ξανά βάζουμε για άλλη τόση ώρα σε νερό που το αλλάζουμε και αυτό συχνά.
 3. Στην συνέχεια σουρώνουμε από τα νερά το ψάρι, το κόβουμε κομμάτια (στικς χοντρά) και το βάζουμε σε στραγγιστήρι και το αφήνουμε να στραγγίσει καλά, μέσα στο ψυγείο με βρεγμένη καθαρή πετσέτα από πάνω.
 4. Φτιάχνουμε μια άλμη(το γνωστό κόλπο με το αλατόνερο, τόσο αλάτι ώστε το αυγό να φανεί στην επιφάνεια σαν 2 ευρώ.) και βυθίζουμε τα κομμάτια μέσα και τα αφήνουμε 2 μέρες μέσα. Στην συνέχεια τα βγάζουμε από το αλατόνερο, παίρνουμε βαζάκια αποστειρωμένα ,βάζουμε ψιλοκομμένο σκόρδο, μαϊντανό πιπεράκι φρεσκοτριμμένο και πιπερίτσα και αλφαδιάζουμε στο βάζο στην σειρά τα κομμάτια. Γεμίζουμε με σπορέλαιο και το τοποθετούμε στο ψυγείο.
 5. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο και λεμονάκι
 6. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τον τόνο. Μόνο που επειδή είναι πιο παχύς ανεβάζουμε σε όλα λίγο τον χρόνο διαδικασίας.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n
elGreek