Ριζότο αστακού

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Όταν έχουμε έναν αστακό και θέλουμε να το φτιάξουμε ριζότο, ή βασική του συνταγή για να αναδειχθεί το ντελικάτο του άρωμα είναι αυτή.

Τα υλικά μας

  • 1 αστακός γύρω στο κιλό ή 2-3 αστακοουρές κτψ
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 250 γρ ρύζι για ριζότο
  • 2 σκ σκόρδο
  • ½ φλ κρασί λευκό
  • 1 καρότο
  • Λίγο άνηθος
  • Αλάτι-πιπέρι-2 φύλλα δάφνης -3-4 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κς Βούτυρο
  • ελαιόλαδο

Διαδικασία

  1. Βάζουμε τον αστακό ή τις αστακοουρές να βράσουν σε μια κατσαρόλα βάζοντας μέσα ένα κρεμμύδι ,το καρότο,1 σκ σκόρδο και σε ένα πουγκί τα φύλλα δάφνης με το μπαχάρι (για να τα μαζέψουμε μετά εύκολα. Αφήνουμε να βράσουν 15-20 λεπτά.
  2. Στην συνέχεια βγάζουμε τον αστακό ή τις αστακοουρές, αφαιρούμε το πουγκί με τα μπαχαρικά, και με ένα ραβδομπλέντερ πολτοποιούμε το ζωμό με τα λαχανικά. Το κρατάμε στην άκρη ζεστό.
  3. Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το ένα ξερό κρεμμύδι, το φρέσκο και τα σοτάρουμε . Στην συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο, το ρύζι ,και το σβήνουμε με κρασί. Χαμηλώνουμε την φωτιά μας, και σιγά σιγά ρίχνουμε το ζωμό μας με μια κουτάλα ανακατεύοντας συνεχώς. Λίγο πριν αποσύρουμε το ριζότο από την φωτιά ,φτιάχνουμε την γεύση σε αλατοπίπερο, προσθέτουμε το βούτυρο, κόβουμε τον αστακό ή την αστακοουρά σε φέτες και το προσθέτουμε στο γιουβέτσι.
  4. Σερβίρουμε με φρεσκοκομμένο πιπέρι, και ψιλοκομμένο άνηθο.

Επιλεγμένα για εσάς

Κάντε like στη σελίδα μου
για να βλέπετε πρώτοι τις συνταγές μου!