Ριζότο με καπνιστό χοιρινό και κολοκύθα

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο που τα αρώματα και η γεύση του θα σας ενθουσιάσουν και είμαι σίγουρη ότι θα γίνει ένα από τα αγαπημένα σας!

Στο πιάτο μπορεί άνετα να μην συμπεριληφθεί το χοιρινό, γιατί ισορροπεί με τα μανιτάρια και τα υπόλοιπα λαχανικά.

Πάμε να δούμε τα υλικά μας

  • 1 κολοκύθα γύρω στο κιλό (την αδειάζουμε και την κόβουμε σε μικρά κυβάκια)
  • 1 πράσο (κομμένο σε πλάγιες λεπτές φέτες)
  • 2 πορτοκάλια (παίρνουμε τα φιλέτα τους και τα κόβουμε σε κύβους)
  • 1 συσκευασία μανιτάρια αγκάρικους (κομμένα στα 4)
  • 250 γρ ρύζι αρμπόριο
  • 250 γρ χοιρινό καπνιστό (κομμένο καρεδάκι)
  • λίγο βούτυρο
  • λίγο ελαιόλαδο
  • 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί (κατά προτίμηση με τόνους εσπεριδοειδών)
  • 1 λίτρο περίπου ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο άνηθο
  • λίγη μυζήθρα

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το πράσο, στη συνέχεια ρίχνουμε το καπνιστό χοιρινό την κολοκύθα τα μανιτάρια και σοτάρουμε. Έπειτα προσθέτουμε και το ρύζι μας.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί η αλκοόλη. Προσθέτουμε τον ζωμό και το σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να απορροφηθεί από το ρύζι. Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζωμό.
  3. Το αφήνουμε να σιγοβράζει μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε το πορτοκάλι το βούτυρο και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο.

Σερβίρουμε βάζοντας το ριζότο στην κολοκύθα.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n