Ριζότο από κουνουπίδι με λαχανικά

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Το ρύζι από κουνουπίδι είναι μια από τις πιο διαδεδομένες λύσεις εάν θες κάτι ελαφρύ νόστιμο και υγιεινό ,γρήγορα και εύκολα. Τώρα που σιγά σιγά αρχίζει η εποχή του , αξίζει να το εντάξετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα εάν έχετε βαρεθεί το κουνουπίδι σαλάτα ή γιαχνί, στον ατμό ή τηγανητό. Δώστε μια νέα οπτική στο ιδιαίτερο αυτό λαχανικό, και πειραματιστείτε σε διάφορες παρασκευές. Παντρέψτε το με διάφορα υλικά, και αφήστε την φαντασία σας να δημιουργήσει. Εάν είσαστε στις ομάδες των χορτοφάγων θα το λατρέψετε.

Τα υλικά μας

  • 1 κουνουπίδι μεγάλο (τριμμένο βγάζει γύρω στα 4 φλυτζάνια ρύζι)
  • 40 γρ λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • ¼ ματ κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 2 σκ σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 φλυτζάνια μιξ λαχανικών κτψ
  • Ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φουντίτσες το κουνουπίδι. Το πλένουμε και με έναν τρίφτη στην μεγάλη οπή, τρίβουμε τις φουντίτσες. Μπορείτε να το βάλετε και σε πολυκοπτικό μηχάνημα εάν θέλετε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι καρύδας (ή ελαιόλαδο), σοτάρουμε το κρεμμύδι, έπειτα το φρέσκο το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, και τα λαχανικά. Σοτάρουμε ελαφρά, και ρίχνουμε το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να σιγοβράσουν 5-8 λεπτά (να μαλακώσουν, όχι να λιώσουν). Στη συνέχεια προσθέτουμε το ρύζι κουνουπιδιού. Αφήνουμε να σιγοβράσει 2-3 λεπτά. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο!

-δοκιμάστε να προσθέσετε τυρί της αρεσκείας σας! Θα απογειώσει την γεύση

-δοκιμάστε και το ριζότο κουνουπιδιού με μανιτάρια. Θα αναθεωρήσετε  τα πάντα για αυτό το λαχανικό.

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n