Ριζότο κουνουπιδιού, με μανιτάρια

Share on facebook
Facebook
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter

Δοκίμασες ποτέ να φτιάξεις ριζότο από κουνουπίδι??? Πριν σκεφτείς αρνητικά, πρέπει να ξέρεις ότι θα το λατρέψεις, καθ’ ότι υγιεινό, γρήγορο, χορταστικό, χαμηλό σε υδατάνθρακες, χωρίς γλουτένη, και  πολύ νόστιμο!!! Φτιάξε το και θα ξετρελαθείς!!!θα το υιοθετήσεις σε πολλές συνταγές, και να δημιουργήσεις τα πιο νόστιμα πιάτα!

Τα υλικά μας

  • 1 κουνουπίδι
  • 400 γρ μανιτάρια
  • 1κ σ ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο
  • 1 φλ ζωμός λαχανικών
  • Αλάτι-πιπέρι
  • Μαϊντανό στο σερβίρισμά και τυράκι τριμμένο

Διαδικασία

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε φουντίτσες το κουνουπίδι. Το πλένουμε και με έναν τρίφτη στην μεγάλη οπή, τρίβουμε τις φουντίτσες. Μπορείτε να το βάλετε και σε πολυκοπτικό μηχάνημα εάν θέλετε.
  2. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι, έπειτα το σκόρδο, τα μανιτάρια. Μόλις σοταριστούν και τα μανιτάρια, ρίχνουμε το ριζότο κουνουπιδιού, και σοτάρουμε όλα τα λαχανικά μας μαζί ελαφρά. Στην συνέχεια ρίχνουμε τον ζωμό λαχανικών, το αλατοπίπερο, και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 2-3 λεπτά.
  3. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας μαϊντανό και τυράκι της αρεσκείας μας!

Επιλεγμένα για εσάς

128407095_2826013754393700_3770767955183443587_n